Alertă meteo ANM de ultimă oră! Când vin ninsorile în Capitală

Ionuț Vieru 08.01.2024, 12:52
Alertă meteo ANM de ultimă oră! Când vin ninsorile în Capitală

Săptămâna a început cu ninsori în zona Moldovei, un cod galben fiind anunțat de meteorologi. Potrivit acestora, vremea rea va ajunge și în București. Când va ninge în Capitală, aflați în rândurile următoare.

Alertă ANM! Când va ninge în București

Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că ninsorile din zona Moldovei, Dobrogei și Munteniei vor ajunge în București în scurt timp. În cursul zilei de luni a fost emisă prognoza actualizată, conform căreia în zilele următoare vremea se va răci și va ninge în Capitală.

Prin urmare, începând de astăzi, ora 09:00 până marți, ora 10:00, vremea în București se va răci accentuat, iar trecător va ninge slab și vântul va sufla în general moderat.

De asemenea, temperatura maximă va fi în jur de 2 grade Celsius, iar cea minimă de -6…-4 grade Celsius, au mai anunțat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Aceștia au mai precizat că întreaga țara va fi cuprinsă de ger săptămâna aceasta.

„Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor. Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunţat la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu.

Citește și: Val de aer polar peste România! Cod galben de vânt, ploi și ninsori în următoarele 2 zile. Ce zone sunt vizate

Când va ninge în București
Când va ninge în București

Un val de aer polar pune stăpânire pe România

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ninsori și viscol pentru Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. Aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 45…50 km/h.

„În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade”, a transmis ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe