Adrian Nicolae și Micutzu, secretul unei prietenii trainice: “Părinții mei au devenit familia lui din București” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 17.01.2024, 16:31

Adrian Nicolae și Micutzu nu sunt doar colegi de breaslă, personajele principale Klaus și Barroso din comedia cu același nume, oamenii care semnează scenariul, ci sunt buni prieteni de aproape 2 decenii. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Adrian Nicolae ne-a povestit cum l-a cunoscut pe Cosmin Nedelcu alias Micutzu, dar și despre culisele comediei, fiind o provocare și pentru ei să scrie replicile fără nicio înjurătură, dar și despre noul proiect pe care îl pregătesc și în care vom regăsi mare parte din distribuția din Klaus&Barroso.

Adrian Nicolae: “Limbajul este despuiat de orice înjurătură”

Zilele trecute, la premiera de gală a filmului Klaus&Barroso, Adrian Nicolae ne-a mărturisit că urmează încă o nouă comedie al cărei scenariu îl va scrie și în care va juca împreună cu Micutzu.

Care sunt ingredientele care fac acest film să fie unul comercial?

Faptul că nu intrăm să dezbatem vreo temă socială, cred că e cel mai puternic ingredient. Și al doilea este limbajul care este despuiat de orice înjurătură și cred că tematic nu m-aș duce în comercial, cât în popular pentru că are două coordonate foarte mari: prietenia și dragostea.

Citește și: Când face nunta Carol, fiul actriței Magda Catone: “Sper să fie mai la vară așa. E anunțată deja!” VIDEO EXCLUSIV

Adrian Nicolae și Micutzu sunt prieteni din 2005

Ideea filmului a pornit de la prietenia dintre tine și Cosmin. În ce context s-a legat?

Noi am fost colegi de grupă, deci ne-am mirosit ciorapii câte 12 ore pe zi începând cu 2005 și de atunci prietenia nu a avut niciun hâc și a curs ca un fluviu maiestuos până acum.

Ați stat în cămin? Ați fost colegi de cameră?

Nu, eu sunt bucureștean. Cosmin a stat în cămin și deseori a frecventat părinții mei care au devenit, spre bucuria mea, familia lui din București.

Ce calități ai apreciat la Cosmin?

Prietenia nu a fost niciodată pe muchie de cuțit, pentru că principiile pe care eu le-am apreciat încă din anul întâi la el au rămas foarte solide pe tot parcursul acestei relații. Și anume un tip de onestitate, un tip de integritate și mai ales un tip de duioșie foarte bine camuflată în chestia asta de frigider ambulant așa.

Cum ați ales cele 3 actrițe din distribuție?

Am ales 3 actrițe foarte bune cu care ne dorim să lucrăm. Ăsta e conceptul nostru la tot ce facem: să fie actori valoroși, preferabil oameni cu care știm că putem avea o compatibilitate și pe care să îi aducem în atenția unui public mai larg.

Adrian Nicolae: “Un feel good movie despre prietenie și iubire”

Ce așteptări ai de la acest film și care este feedbackul până în prezent?

Feedbackul până acum de la oamenii din țară, unde am ajuns cu caravana, este foarte pozitiv. E exact ce ne-am propus: un feel good movie despre prietenie și iubire, care să dea oamenilor o stare bună atunci când pleacă de la cinema. Este oferta noastră de escapism pentru vremuri destul de nasoale și scopul e atins până acum. Sper ca acum, o dată cu lansarea să continue acest val bun.

A fost greu să scrii scenariul fără nicio înjurătură?

Nu, deși inițial am luat-o așa ca pe o provocare, să ne demonstrăm nouă că putem și fără înjurături, ulterior ne-am dat seama că îndată că mizele sunt foarte clare, lucrurile merg ușor. Norocul nostru că avem un vocabular un pic mai extins decât înjurăturile alea, care în mâinile noastre au fost întotdeauna doar niște instrumente, nu sunt ceea ce ne definește neapărat.

Cum se configurează din punct de vedere profesional anul pentru tine?

Planul este să mai scriem și să mai filmăm încă un film într-o proporție foarte clară deocamdată, chiar de pe acum va fi o comedie și va fi tot cu Cosmin și cu mine și cu o parte mare din gașca pe care o vedeți în Klaus & Barroso.

Citește și: Ce spune Alex Conovaru despre continuarea serialului Groapa: “Este o poveste senzațională și trebuie dusă până la capăt” EXCLUSIV VIDEO

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe