Adevărul despre pensia lui Mitică Popescu. „Nu am ajuns la sapă de lemn”

Anca Manolica 28.09.2022, 19:51
Adevărul despre pensia lui Mitică Popescu. „Nu am ajuns la sapă de lemn”

Mitică Popescu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România. În cei peste 53 de ani de carieră, acesta a reușit să aducă zâmbetul pe buzele a milioane de oameni. Ajuns la 85 de ani, acesta se bucură pe deplin de anii pensiei și de roadele muncii sale de-o viață. Iată ce pensie are gazda emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, de la TVR 2, după o viață petrecută pe scenă.

Ce pensie are actorul Mitică Popescu

De-a lungul carierei sale, Mitică Popescu a adunat zeci de apariții în filme și în piese de teatru. A făcut roluri memorabile în producții importante, precum De ce trag clopotele, Mitică?, Cel mai iubit dintre pământeni, dar și în serialul de televiziune Lumini și umbre.

A petrecut mai bine de 53 de ani pe scenă și, deși are aproape 86 de ani, acesta continuă să binedispună lumea cu carisma lui. Acesta moderează de peste 20 de ani emisiunea „D’ale lu’ Mitică”, de la TVR 2.

Într-un interviu recent, îndrăgitul actor a dezvăluit ce pensie are, după ce o lungă perioadă de timp au apărut o mulțime de speculații legate de veniturile pe care le încasează. S-a vehiculat că ar fi trebuit să se descurce cu o sumă infimă pe lună, de doar 1.300 de lei, motiv pentru care Mitică Popescu a decis să vorbească despre acest lucru.

„Eu nu am o pensie mică, nu mai spun cât am pensia, căci nu-mi place să vorbesc despre astfel de lucruri. Pot spune însă că mă descurc, căci am muncit o viață, am și emisiunea de la TVR 2 și pensia și drepturile de autor. Sunt însă mulți români cu pensii mici, care chiar nu mai au ce pune pe masă, e vai de lume!”, a mărturisit Mitică Popescu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Mitică Popescu
Mitică Popescu

„Nu am ajuns la sapă de lemn”

Sătul de toate zvonurile care au apărut, Mitică Popescu a decis să facă lumină în acest caz. Actorul a dezvăluit că pensia pe care o ia nu este una mică.

„După 53 de ani de activitate, nici nu aveam cum să primesc doar atât, 1.300 de lei, cum se zvonește. Am o pensie lunară de peste 5.000 de lei, plus banii pe care îi primesc din drepturile de artist. Nu am ajuns la sapă de lemn. Nu am cum, pentru că am muncit toată viața, nu am cum să primesc o pensie atât de mică”, a dezvăluit în urmă cu ceva timp, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...