EXCLUSIV

Mitică Popescu nu mai vrea să audă de economie la gaze sau la curent electric. „În fond oamenii nu au șase vieți ca să îndure una sau alta!”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 22.09.2022, 21:10
Mitică Popescu nu mai vrea să audă de economie la gaze sau la curent electric. „În fond oamenii nu au șase vieți ca să îndure una sau alta!”. EXCLUSIV

La cei aproape 86 de ani ai săi, Mitică Popescu nu mai vrea să audă în ruptul capului de ideea de a face economie la căldură sau la curent electric. E însă conștient că va trebui să fie atent și la valoarea facturilor ce vor veni o dată cu începutul sezonului rece, fiindcă își încălzește casa cu sobe cu gaz. Așa că nu știe cum le va împăca și pe una, și pe alta!

Mitică Popescu, detalii despre problema facturilor uriașe la gaze și curent

„Mă pregătesc cum știu mai bine pentru sezonul rece. Personal, nu mai vreau să aud de chestiunile astea cu faceți economie la gaze sau la curent electric. Sigur, nu vă imaginați că la mine acasă las lumina să ardă fără sens. Când intru într-o cameră, aprind lumina, când ies, o sting. Ca orice om, de altfel! Dar nu mai vreau să aud de vremurile de altădată!

Am mai trecut cândva prin asta, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Nici atunci nu am făcut-o cu toată inima! La teatru înghețam cu toții, că nu era pic de căldură. Acasă ne mai strecuram, mai reușeam să facem cald. Cât privește povestea aia cu o haină în plus, cine s-o mai creadă?! Da, când ieși afară, ai nevoie de o haină în plus, dacă e frig. Dar acasă? Fiecare în casa sa dorește să se simtă cât mai confortabil. La fel și eu! În fond oamenii nu au șase vieți ca să îndure una sau alta!”, a precizat Mitică Popescu pentru Impact.ro.

Mitică Popescu nu vrea să audă de economie la gaze sau curent
Mitică Popescu, același actor dintotdeauna care spune lucrurile pe șleau

„Am decis să nu mai merg la teatru”

Cunoscutul actor susține și că va trebui să fie totuși atent la valoarea facturilor care urmează a veni o dată cu apropierea noului sezon rece.

„Până acum nu am avut probleme deosebite, și mă refer la facturile acelea, dar să vedem de acum înainte! Uneori stau și mă întreb dacă nu suntem tot timpul pedepsiți, într-un fel! Suntem un popor de școlari ascultători. În fiecare seară ne uităm la televizor, urmărim diverse programe și primim o serie de informații, de care a doua zi încercăm, fiecare în felul său, să ținem cont!”, încearcă el o explicație a actualei situații.

Mai în glumă, mai în serios, Mitică Popescu afirmă că a găsit și o soluție. „Am decis să nu mai merg la teatru, ca să mai fac ceva economie!”, indică cel care de când a ieșit la pensie, în urmă cu circa 12 ani, nu a mai trecut pe la instituția pe care a slujit-o ca nimeni altul vreme de mai bine de cinci decenii.

Chiar și așa însă, Mitică Popescu rămâne foarte activ. Continuă să-și facă singur piața, pe cât posibil, prilej de a se mai întâlni cu cei care-i apreciază încă cariera sau diverse roluri, cu care i-a impresionat în diverse momente ale vieții sale. Dar mai ales a intrat în cel de-al 22-lea sezon de colaborare cu emisiunea „D-ale lui Mitică”, de pe TVR 2.

„La televiziunea publică merg în fiecare săptămână, pentru emisiunea mea preferată. Nu consider deloc dificil ceea ce fac. Aștept să se facă filmările pe teren și merg să facem înregistrările necesare. Voi continua să fac asta atâta timp cât voi putea sau atâta timp cât producătorul emisiunii va continua să-mi dea credit!”, conchide Mitică Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe