Acesta este alimentul care îngraşă mai mult decât zahărul. Mihaela Bilic îţi spune adevărul

Ana Anitoiu 18.02.2021, 18:09
Acesta este alimentul care îngraşă mai mult decât zahărul. Mihaela Bilic îţi spune adevărul

Toată lumea știe că trebuie să se ferească de zahăr atunci când declară război față de kilogramele în plus. Însă, multe persoane continuă să includă în dietă un aliment aparent inofensiv, ba chiar considerat sănătos, dar care în realitate îngrașă și mai mult. Nutriționistul Mihaela Bilic a distrus un mit și a explicat care este, de fapt, adevărul.

Ce aliment îngrașă mai mult decât zahărul

Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu o veste proastă pentru toți cei care au crezut că își pot potoli pofta de dulce cu o alternativă pe care o credeau sigură în lupta lor cu kilogramele în plus. Specialista a explicat că populara miere de albine nu este ceea ce pare. De fapt, aceasta îngrașă mai mult decât zahărul.

”Dincolo de miturile legate de miere în ceea ce privește sănătatea, aș vrea să va atrag atenția asupra impactului ei asupra siluetei. Mierea este un dizaharid cu compoziție identică cu cea a zahărului, adică conține molecule de glucoză și fructoză. Dacă în structură zahărului aceste molecule sunt legate între ele, în cazul mierii ele sunt libere, prin urmare organismul nostru le absoarbe fără niciun consum energetic. Dacă pentru zahăr e nevoie de un efort minim al metabolismului pentru a desface dizaharidele în monozaharide, în cazul mierii hidroliza dintre moleculele de glucoză și fructoză este deja făcută de albine”, a explicat Mihaela Bilic.

Acesta este alimentul care ingrasa mai mult decat zaharul. Mihaela Bilic iti spune adevarul
Miere de albine

Care sunt diferențele dintre zahăr și alimentul care îngrașă mai tare

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, spre deosebire de zahăr, mierea de albine, care este mai densă, duce la o descărcare mai mare de insulină în pancreas și îngrașă mai mult, potrivit Stiri din Lume. Asta deși zahărul are mai multe calorii față de miere, adică 4 calorii pe gram spre deosebire de 3 calorii pe gram.

Mai exact, mierea poate fi privită drept un ”zahăr topit”. O linguriță de zahăr, adică 4 sau 5 grame, are între 16 și 20 de calorii, în timp ce o linguriță de miere, ce înseamnă 8 sau 10 grame, are între 25 și 30 de calorii.

Care este avantajul alimentului ce îngrașă mai tare decât zahărul

Totuși, Mihaela Bilic a precizat că mierea de albine are un avantaj față de zahăr: capacitatea mai mare de îndulcire. Specialista în nutriție a atras atenția, astfel, la cantitatea corectă ce trebuie să fie folosită pentru a îndulci o băutură precum ceaiul preferat.

”Avantajul mierii în raport cu zahărul este puterea mai mare de îndulcire, prin urmare obținem aceeași intensitate a gustului dulce folosind o cantitate mai mică de produs. Deci, atenție, dacă îndulciți cu miere puneți un vârf de linguriță ca echivalent pentru o linguriță de zahăr! 1 măsură de miere = 1,5 măsuri zahăr că și putere de îndulcire. Prestigiul mierii în raport cu sănătatea nu are justificare când e vorba de siluetă. Mierea e un condiment, nu un aliment de bază și trebuie consumată cu măsura, similar zahărului, strict pentru plăcerea gustului”, a explicat Mihaela Bilic.

Ce aliment este recomandat de Mihaela Bilic la dietă

Recent, nutriționistul Mihaela Bilic a surprins multe persoane recomandând un aliment pentru persoanele care sunt la dietă. Specialista consideră că pentru a topi kilogramele în plus trebuie să fie consumată carne, deoarece acest aliment este bogat în proteine și aminoacizi.

”Nu există cură de slăbire fără carne la grătar. Nu există început de an fără o cură de slăbire.  Şi nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai săţios şi mai eficient când vine vorba de topirea kilogramelor în plus. Deci carne să fie!”, a îndemnat Mihaela Bilic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...