Alimentul care topește cel mai bine kilogramele. Mihaela Bilic a surprins pe toată lumea cu recomandarea

Iancu Andreea 25.01.2021, 09:28
Alimentul care topește cel mai bine kilogramele. Mihaela Bilic a surprins pe toată lumea cu recomandarea

Toate persoanele aflate la dietă își doresc să descopere alimentul care topește kilogramele în plus și le ajută să obțină forma fizică dorită în cel mai scurt timp. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit ce ar trebui să consumăm zilnic pentru a putea scădea în greutate în mod surprinzător. Produsul oferă multiple beneficii și nu ar trebui să lipsească din farfuria noastră.

Care este alimentul care topește kilogramele în plus

Specialistul în nutriție Mihaela Bilic a vorbit pe pagina sa personală de Facebook despre beneficiile unuia dintre cele mai sănătoase și mai eficiente alimente din dieta noastră. Consumat zilnic, alimentul care topește kilogramele va aduce organismului și o serie de alte beneficii. Astfel, corpul hrănit sănătos și corespunzător, va reacționa și te va ajuta să scapi de greutatea corporală în plus. Medicul consideră că proteinele reprezintă nutrienții de bază de care organismul nostru are nevoie pentru a se păstra sănătos. Ele ajută la conturarea masei musculare, susțin imunitatea, produc hormoni și celule noi.

Proteinele din carne reprezintă proteine de calitatea întâi pentru că acestea conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa optim. Astfel, medicul Mihaela Bilic recomandă în orice dietă consumul de carne macră sau cu foarte puțină grăsime. Fiecare individ ar trebui să consume aproximativ un gram de carne per kilogram corp zilnic.

Nu există cură de slăbire fără carne la grătar. Nu există început de an fără o cură de slăbire.  Şi nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai săţios şi mai eficient când vine vorba de „topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie!, susține medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

O friptură la grătar este ideală în orice dietă foto - Pixabay
O friptură la grătar este ideală în orice dietă
foto – Pixabay

Cum ar trebui să combinăm preparatele din carne pentru a obține beneficii nutritive

Dincolo de avantajele consumului de carne, este esențial cum combinăm alimentele între ele. Astfel, specialistul în nutriție explică și cum ar trebui să arate o farfurie corectă din punct de vedere nutrițional. Mihaela Bilic ne sfătuiește să optăm întotdeauna pentru o salată alături de o bucată de carne la grătar sau de preparate din legume. Totuși, o dietă sănătoasă conține și carbohidrați, astfel că specialistul recomandă să includem pe farfuria noastră și alimente precum cartof, orez sau fasole boabe ori linte.

În ciuda faptului că pâinea este blamată de foarte mulți nutriționiști, fiind recomandat a fi eliminată din dietă, medicul nutriționist ne îndeamnă să mâncăm cu încredere o lipie alături de carnea la grătar. De asemenea, făcând referire la preferințele culinare ale românilor, specialistul recomandă o shaorma formată din lipie, carne și castraveți murați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...