Ce măsuri va lua FRF, după declarațiile șocante ale selecționerului Norvegiei despre prezența copiilor români la meci. Decizie de ultimă oră

Diana Radu 16.10.2019, 15:05
Ce măsuri va lua FRF, după declarațiile șocante ale selecționerului Norvegiei despre prezența copiilor români la meci. Decizie de ultimă oră

Meciul dintre România – Norvegia care s-a jucat pe Arena Națională marți, 15 octombrie, a stârnit nenumărate controverse. Asta din cauza celor 30.000 de copii care au fost prezenți pe stadion, potrivit declarațiilor făcute de selecționerul Norvegiei.

Ce măsuri va lua FRF, după declarațiile șocante ale selecționerului Norvegiei

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei a spus înainte de începerea meciului că dacă cei 30.000 de copii prezenți pe stadion vor avea un comportament rasist își va scoate echipa de pe teren. Având în vedere declarațiile șocante făcute de selecționerului Norvegiei, Răzvan Burleanu a anunțat că Federația Română de Fotbal (FRF) va sesiza UEFA pentru a lua măsuri în această situație.

„Am rămas și noi uimiți de reacția lor. Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noștri, de altfel vom și informa delegatul UEFA asupra acestei declarații. Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român este unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil”, a declarat Burleanu.

Răzvan Burleanu a sesizat UEFA în legătură cu declarațiile șocane făcute de selecționerul Norvegiei

Cei 30.000 de copii prezenți la meci pe Arena Națională au stârnit controverse
Cei 30.000 de copii prezenți la meci pe Arena Națională au stârnit controverse

Antrenorul nordicilor este intrigat de faptul că forul european a permis desfășurarea duelului cu copii în tribune, deși România primise interdicție și nu avea voie, inițial, să joace cu spectatori din cauza scandărilor rasiste.

„Asta depinde numai de UEFA și de decizia pe care a luat-o UEFA. Este o decizie total incorectă, sunt de mulți ani în fotbalul internațional. Dacă decizi că a fost o problemă și închizi stadionul, dar regulile permit prezența pe stadion totuși. Nu critic România, ei au profitat de reguli”, a declarat Lars Lagerback în cadrul unei conferințe de presă. 

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egalitate meciul cu Norvegia, disputat marți, pe Arena Națională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

Urmăriți Impact.ro și pe