EURO 2020 | România – Norvegia. Discuții aprinse înainte de meci: “Nu știam că UEFA are aceste reguli”

Ciprian Ioana 15.10.2019, 18:17
EURO 2020 | România – Norvegia. Discuții aprinse înainte de meci: “Nu știam că UEFA are aceste reguli”

România întâlnește Norvegia marți, pe Arena Națională, într-un meci crucial pentru calificarea la EURO 2020. Deși UEFA a stabilit că meciul se va juca fără spectatori, tribunele nu vor fi goale la ora începerii partidei.

România speră la o calificare miraculoasă la EURO 2020, dar pentru acest lucru are nevoie să învingă Norvegia și Suedia pentru a mai putea spera la locul al doilea. Tricolorii trebuie să treacă întâi de nordici, într-o partidă programată marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Meciul ar fi trebuit să se joace fără spectatori, așa cum a decis UEFA după incidentele de la meciul cu Spania. Totuși, în tribune se vor afla 30.000 de copii, veniți din toate colțurile țării.

FRF a obținut o derogare pentru acest lucru, dar norvegienii nu sunt foarte încântați de acest lucru.

EURO 2020 | Discuții aprinse înainte de România – Norvegia

Romania Norvegia Arena NATIONALA EURO 2020

Norvegienii nu s-au arătat foarte încântați de faptul că pe stadion a fost, totuși, permis accesul copiilor sub 14 ani. Au aflat de acest lucru la sosirea în România, așa că au decis să se adreseze UEFA.

Forul a fost nevoit să-și ceară scuze pentru această situație. Chiar și așa, selecționerul Norvegiei a avertizat că va scoate echipa de pe teren în cazul în care din tribune se vor auzi scandări rasiste, similare cu cele de la meciul cu Spania.

„Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut. Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect”, a spus Lagerback, într-o conferință de presă.

Federația din Norvegia a cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. UEFA și-ar fi cerut scuze pentru cum a gestionat situația cu România.

„UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris”, a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe