Ce a făcut Mihai Rotaru, patronul Craiovei, după ce echipa a pierdut titlul. SMS-ul dat lui Mircea Lucescu

Marian Cărăvan 04.08.2020, 16:41

Visurile oltenilor de a lua titlul după o pauză de 29 de ani au fost spulberate luni seara, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. A fost tristețe mare în Bănie, după finala campionatului care i-a adus CFR-ului al treilea titlu consecutiv, al șaselea din istorie. Durerea a fost cu atât mai mare, cu cât ardelenii s-au bucurat de trofeu chiar pe terenul rivalei.

Ce a făcut patronul Universității Craiova după ce echipa sa a pierdut titlul

În lacrimi, jucătorii Craiovei s-au prăbușit pe gazon după fluierul final al arbitrului Ovidiu Hațegan. Toate speranțele lor de a lua titlul s-au năruit luni seara, chiar în propriul fief. Golul lui Nistor din minutul 10 nu a fost de ajuns pentru ca oltenii să declanșeze fiesta. CFR Cluj a lovit năucitor și, după 1-1 la pauză, a mai marcat de două ori în actul secund, pentru o victorie clară chiar pe terenul contracandidatei la câștigarea Ligii 1. Craiova a fost foarte aproape de un succes așteptat de 29 de ani, dar care nu a mai venit. Oltenii sperau să fie ei ce aveau să primească trofeul și să fie anunțați de FRF la UEFA ca participanți în preliminariile Ligii Campionilor.

Nu a fost așa, iar tristețea a fost imensă în Bănie. Cu toate acestea, patronul echipei, Mihai Rotaru, a încercat să-i îmbărbăteze pe elevii lui Cristiano Bergodi. Jucătorii și staff-ul tehnic au fost la masă împreună cu Mihai Rotaru și într-o atmosferă destul de apăsătoare, patronul grupării din Bănie le-a ținut alb-albaștrilor un discurs motivațional, folosind un citat al lui Mircea Lucescu.

„Cel mai mult învăţăm din eşecuri şi ratări. Succesele doar ne droghează, eşecurile ne învaţă cum să clădim mai corect drumul spre alte succese”, a spus Mihai Rotaru.

Târziu în noapte, după ce masa s-a terminat, Mihai Rotaru i-a trimis discursul, printr-un mesaj, chiar lui Mircea Lucescu, informează Fanatik.

Universitatea Craiova a ratat șansa de a cuceri titlul

Universitatea Craiova – cap de serie în primul tur preliminar din Europa League

Dacă CFR Cluj va încasa o sumă netă de 2.275.584 de euro pentru locul ocupat în clasamentul Ligii 1, Universitatea Craiova va primi o sumă puțin mai mică. Suma încasată de CFR Cluj anul acesta vine de pe urma poziţiei ocupate în clasamentul final din sezonul 2018-2019 şi locul ocupat după ultima etapă a sezonului regulat din stagiunea 2019-2020. Ceea ce pentru CFR înseamnă 1.362.792 de euro din ediţia trecută de campionat şi 1.362.792 de euro pentru poziţia ocupată la finalul sezonului regular din actuala stagiune.

Pentru locul 4 în clasamentul final din 2018-2019 şi locul 2 în 2019-2020, Universitatea Craiova încasează 2.462.054 de euro.

Universitatea Craiova va fi cap de serie în primul tur preliminar din Europa League, tragerea la sorți având loc pe 10 august.

Urmăriți Impact.ro și pe