Cum arată mâinile unui medic sau ale unei asistente, după o gardă la spital, în condiții Covid. Puțini ar suporta asta

Stan Filon 24.07.2020, 20:44

Mai mulți medici și asistente din România au fost de acord să pozeze pentru un album al suferinței, imediat după ce au terminat gărzi istovitoare în spitalele de Covid din România. Imaginile au fost incluse în ”Albumul Străduinței și al Suferinței”.

Album cu suferința eroilor din prima linie de luptă împotriva coronavirusului

Federația „Solidaritatea Sanitară” a lansat public Albumul Străduinței și al Suferinței salariaților din sănătate, o pagină dedicată imaginilor cu profesioniștii din sistemul sanitar românesc aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19.

Albumul prezintă salariați reali, aflați la datorie, îmbrăcați în echipamentele individuale de protecție și desfășurându-și activitatea în condiții de muncă deosebit de periculoase, împreună cu precizările unora dintre aceștia privind situația în care se află.

Album cu suferința eroilor din prima linie de luptă împotriva coronavirusului
Album cu suferința eroilor din prima linie de luptă împotriva coronavirusului

Albumul conține sute de poze cu medici și asistente care se aleg cu fețele desfigurate, după o tură la spital

Fiind constituit pe baza contribuției voluntare a angajaților, albumul oferă presei și publicului posibilitatea unui contact obiectiv cu actualele „chipuri profesionale” ale celor aflați pe baricadele rezistenței în fața COVID-19. Parcurgerea lui, fotografie cu fotografie, poate transmite tuturor cetățenilor gândurile și sentimentele salariaților din sănătate, facilitând înțelegerea mai adecvată a ceea ce se întâmplă.

La momentul lansării Albumul conține 541 de fotografii, el fiind deschis completării din partea salariaților pentru a crea o imagine detaliată a ceea ce se întâmplă în această perioadă în sistemul sanitar.

Din fotografiile surprinse în Album se poate citi suferința pe fețele brăzdate de măștile și de vizetele pe care medicii și asistentele sunt nevoiți să le poarte toată ziua. Cu toate acestea, cu toată suferința, frica de a nu se infecta, căldura istovitoare, mulți dintre cei angajați să lupte cu infecția de coronavirus au puterea să zâmbească, atunci când un pacient este salvat sau când un altul își ia la revedere și pleacă acasă, la cei dragi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...