Imaginea care reflectă adevărata realitate de la „Matei Balș”. Coadă de ambulanțe care aduc bolnavi. Medic: „Mai aveți îndoieli?”

Raluca Juncu 19.07.2020, 10:24

Discrepanța covârșitoare dintre oamenii care cred în existența coronavirusului și cei care neagă vehement prezența acestuia se adâncește, parcă, tot mai mult. Teoriile consipraționiștilor au fost cele care i-au îndemnat, chiar în urmă cu o săptămână, să protesteze în fața Palatului Victoria, în frunte cu mai multe personaje publice.

 Coadă mare de ambulanțe la Institutul Matei Balș

În contextul creșterii alarmante a numărului de infecții, medicii și asistentele sunt mai multe decât depășiți de situație. Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală este prima unitate medicală care a primit pacienți infectați cu SARS-CoV-2, acolo unde se regăsesc și cele mai multe persoane aflate sub tratament. Spitalul a atins capacitate maximă încă de acum o lună, când numărul de cazuri a început treptat să crească, scrie Digi24.

O fotografie postată de o româncă, pe Facebook arată că în curtea spitalului Matei Balș așteaptă cel puțin șapte ambulanțe cu pacienți COVID-19 să intre în spital.

Coadă mare de ambulanțe la Institutul Matei Balș din Capitală.
Coadă mare de ambulanțe la Institutul Matei Balș din Capitală.

„Dragi oameni din listă, dacă vă numărați printre cei care nu cred că există Covid, nu credeți în necesitatea purtării măștii, vă rog să plecați singuri din listă, să nu mai pierdem timpul unii cu alții, e evident că nu avem aceleași păreri!
Mesaj preluat de la Oana Pellea!
Pozele îmi aparțin”, a scris Gabriela Gabby pe Facebook.

Medicii se tem să că nu vor mai fi resurse umane în acest sistem care să poată să îngrijească atâția pacienți. Problemele cele mai grave sunt la secțiile de terapie intensivă, acolo unde sunt internați peste 280 de pacienți, în toată țara. La Matei Balș, de pildă, nu mai există locuri libere la ATI, potrivit unui anunț lansat de Raed Arafat. Creșterea numărului de pacienți la ATI duce implicit la creșterea numărului de decese pentru că starea multor români se agravează.

De la începutul pandemiei în România, peste 36.691 persoane s-au infectat cu noul coronavirus. Până sămbătă, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Numărul de noi cazuri de coronavirus a ajuns, sâmbătă, la un nou bilanț negativ. 889 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-COV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa foto: Facebook/ Gabriela Gabby

Urmăriți Impact.ro și pe