Ce s-a întâmplat cu medicii din Botoșani care au cântat “imnul Covid” împreună cu bolnavii

Luiza Moldovan 11.05.2020, 12:05
Ce s-a întâmplat cu medicii din Botoșani care au cântat “imnul Covid” împreună cu bolnavii

A făcut înconjurul internetului imaginea cadrelor medicale cântând “Imnul Covid” împreună cu pacienți infectați. Poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar penal. De asemenea, în cadrul spitalului se derulează și o anchetă internă.

Poliția anchetează, oamenii fac petiții online pentru încetarea anchetei

Imnul este o parodie a unei piese intitulate “Hai la Botoșani”. Acesta a fost cântat într-un salon al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. În pofida reacției negative a autorităților, oamenii spun că nu a fost decât un moment de detensionare într-o situație grea, ba chiar, în spațiul public a apărut și o petiție online în spijinul acestora.

De cealaltă parte, organele de anchetă spun că nu au fost respectate măsurile de distanțare socială. În total, au fost 10 persoane, cadre medicale și pacienți deopotrivă, care au cântat imnul, fără să respecte regulile de distanțare socială, potrivit dorohoinews.ro. În imagini, multe dintre persoanele prezente nu au purtat măști de protecție, iar cele care le purtau nu le purtau corect.

“Ce să mai cerem de la oameni dacă niște cadre medicale fac așa?”

Polițiștii din Botoșani au anunțat deschiderea unui dosar penal, iar cele 10 persoane sunt anchetate pentru “zădărnicirea combaterii bolilor“.

Radu Malancea, directorul spitalului, a spus că ceea ce s-a întâmplat nu face cinste unui cadru medical, care ar trebui să știe mai multe.

„Este ruşinos pentru un cadru medical. Ce să mai cerem la restul populaţiei dacă nişte cadre medicale de la Spitalul Dorohoi, care ar fi trebuit să respecte oarecare reguli şi să le cunoască, au făcut ce au făcut”

Cu toate astea, filmulețul postat pe rețelele de socializare se bucură de simpatie în rândul oamenilor, care au cerut, printr-o petiție online, încetarea anchetării celor implicați. Ei spun că oamenii n-au făcut decât să se mai destindă în condițiile grele ale izolării și carantinei.

Urmăriți Impact.ro și pe