Lovitură grea pentru ministrul Sănătății! Moțiunea simplă inițiată de PSD a fost aprobată. Ce urmează să se întâmple

Andrei Cezar 24.06.2020, 14:36

Lovitură grea pentru ministrul Sănătății. Moțiunea simplă depusă de PSD a fost aprobată, iar prin aceasta, social-democrații doresc să tragă un semnal de alarmă asupra activității lui Nelu Tătaru privind gestionarea epidemiei de coronavirus.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății a trecut

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a fost adoptată astăzi, în Camera Deputaților cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat.

Moțiunea intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost inițiată de un grup de 93 de parlamentari PSD, iar prin aprobarea ei social-democrații doresc să atragă atenția ministrului Nelu Tătaru asupra câtorva aspecte ”foarte grave”.

”Mă voi opri la trei aspecte pe care nu le consider cele mai grave, dar le consider foarte grave.

Unu. Nici până la această dată nu a fost emis Ordinul de Ministru care declară epidemia în România. Acesta este unul dintre actele normative care trebuie să stea la baza întregii activități care se desfășoră în spitale. 

Al doilea aspect. Spre deosebire de orice alt stat din Uniunea Europeană, noi am internat obligatoriu pacienții asimpotomatici. Asta este o chestie extrem de gravă și oamenii știu că li s-au încălcat niște drepturi.

Și al treilea aspect, a blocat accesul bolnavilor cronici în spitale”, a declarat fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, potrivit Antena 3.

Lovitură grea pentru ministrul Sănătății! Moțiunea simplă inițiată de PSD a fost aprobată. Ce urmează să se întâmple
Lovitură grea pentru ministrul Sănătății! Moțiunea simplă inițiată de PSD a fost aprobată. Ce urmează să se întâmple

Moțiunea simplă nu produce efecte juridice

Moțiunea simplă este doar consultativă și are drept scop adresarea unui avertisment politic pentru a remedia o situaţie eronată, fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.

Spre deosebire de aceasta, moțiunea de cenzură produce efecte juridice și politice care duce automat la căderea Guvernului și la reconfigurarea unei noi echipe guvernamentale.

În luna februarie, Guvernul Orban a fost dat jos prin moțiune de cenzură cu 261 de voturi ”pentru” și 139 de voturi „contra”.

Actualul executiv este din nou amenințat cu moțiunea de cenzură, după ce a prelungit starea de alertă fără încuviințarea Parlamentului. Purtătorul de cuvând, Lucian Romașcanu, a criticat această decizie a Guvernului pe care îl acuză de un ”abuz imens”, potrivit Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe