Un fost coechipier de la națională îl atacă fără menajamente pe Gheorghe Hagi. Ce făcea „Regele” în vestiar

Badea Violeta 15.02.2023, 08:08

Actualul acționar și antrenor al echipei Farul Constanța, Gheorghe Hagi, supranumit și „Regele”, a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști din țara noastră. De-a lungul carierei sale impresionante, acesta a trecut și pe la echipa ca Real Madrid sau FC Barcelona, dar, chiar și așa, acesta este contestat de un fost coechipier de la națională. Iată despre cine este vorba!

Atac la adresa lui Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi, acum în vârstă de 58 de ani, este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care țara noastră i-a dat. De-a lungul carierei sale remarcabile, acesta a făcut istorie la echipa națională și la Galatasaray.

De asemenea, cel supranumit „Regele” a trecut și prin curtea cluburilor Real Madrid sau FC Barcelona, unde un fost coleg de la națională a ținut să-i amintească acestuia că nu a jucat prea mult.

Este vorba despre Dănuț Lupu. Fostul dinamovist a fost multă vreme coleg cu Gică Hagi atât la Brescia, cât și la echipa națională, însă relația dintre ei nu a fost niciodată foarte bună.

Chiar și acum, Lupu îi reproșează antrenorului de la Farul faptul că dicta în vestiar și că de multe ori a fost scos din echipă din cauza presiunilor acestuia.

Recent, Dănuț Lupu a povestit şi un episod cu Gheorghe Hagi, din 1995. La vremea aceea, România disputa un amical cu Franța și pierdea cu 3 la 1.

„Era meciul România – Franța 1-3, în Ghencea, în 1995. Știți ședințele de la Săftica de dinainte de meci, se face echipa. La Săftica, titular. Ajung la stadion, rezervă! Ați mai pomenit vreodată așa ceva? Eram titular și eu, și Hagi. Ajungem la stadion, vedem terenul și îmi spune Anghel Iordănescu în vestiar: ‘Vezi că nu mai joci!’.

Mi-am luat geanta și am plecat. La insistențele lui nea Mircea m-am întors. Da, am plecat de la stadion. M-am întors. La pauză, mi-a zis: ‘Dă-i drumul la încălzire!’. N-am vrut: ‘Nu intru, mă! Mă bagi pe mine să scot castanele din foc?’

2-0 pentru Franța la pauză, 3-1 s-a terminat. Am intrat la pauză, am jucat 45 de minute. Ce poți să îmi reproșezi mie? Au zis că din vina mea s-a pierdut meciul. S-a luat după meci de mine. Am avut incident în vestiar și de atunci nici nu m-a mai cheamt. Incidentul a fost cu Iordănescu și cu Gică.

Păi, te iei de mine că sunt vinovat că ne-a bătut Franța, iar eu am intrat la 2-0 pentru Franța? Cum vine asta? Am fost mai tare în gură, dar nu aveam cu cine să mă bat (n.r – râde)”, a spus Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.

Citește și Ce scrie în cererea de divorț a lui Gheorghe Hagi. De ce a rupt relația cu fosta soție, motivul nu i-a convins nici pe magistrați!

Danut Lupu
Danut Lupu

„Vorbea urât de nea Mircea”

Totodată, Dănuț Lupu spune că a fost foarte deranjat de faptul că Gheorghe Hagi a îndrăznit să vorbească urât de Mircea Lucescu, antrenorul care i-a oferit „Regelui” șansa să joace la echipa națională și care, de asemenea, l-a ajutat într-o perioadă dificilă, când nu juca la Real Madrid și l-a transferat în Italia la Brescia.

„Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r – Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r – a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r – Mircea Lucescu).

Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult.

N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r – Anghel Iordănescu)”, a mai declarat Dănuț Lupu, conform aceleiași surse.

Citește și Gheorghe Hagi și Gică Popescu, donație pentru victimele cutremurului. „Nu avem cum să uităm Turcia”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...