O furtună de zăpadă cu tunete și fulgere a creat haos în New York. A fost cel mai bizar fenomen meteorologic

Stan Filon 19.11.2022, 14:25

Vestul statului american New York a fost lovit de un fenomen meteo foarte rar. O furtună de zăpadă cu tunete și fulgere i-a speriat pe americani. New-york-ezii au fost avertizați că urmează ninsori puternice, iar stratul de zăpadă ar putea depăși, atenție 1,5 metri!

O furtună de zăpadă cu tunete și fulgere a creat haos în New York

Așadar, vremea rea s-a abătut asupra statului american New York, care a fost lovit de o furtună de zăpadă cu tunete și fulgere. Meteorologii au plasat statul american sub atenționare de vreme severă și sunt așteptate ninsori care se vor depune într-un strat „istoric” de 1,5 metri, scrie CNN.

Autoritățile au decretat stare de urgență, au emis avertizări de călătorie și au interzis circulația în unele zone după lăsarea întunericului, din cauza ninsorilor. Vestul statului New York a fost paralizat peste noapte de zăpadă. Guvernatorul a decretat, înainte să se lumineze, starea de urgență.

O furtuna de zapada cu tunete si fulgere a creat haos in New York
O furtuna de zapada cu tunete si fulgere a creat haos in New York

Orașul Buffalo, cel mai afectat de ninsorile puternice

Orașul Buffalo a fost cel mai grav afectat de ninsori, după ce a nins abundent, în vreme ce fulgere puternice luminau cerul, iar tunetele bubuiau zgomotos. Zăpada cu tunete este un fenomen rar, care se întâlneşte doar în cele mai puternice furtuni de iarnă, viscole intense şi aşa-zisele „cicloane bombă”.

Dar cum explică meteorologii acest fenomen? Ei bine, furtuna de zăpadă cu fulgere şi tunete este explicabilă prin instabilitatea atmosferică accentuată, care necesită aer cald. Acest lucru se întâlneşte des primăvara şi vara, dar nu la fel de mult în timpul furtunilor de zăpadă din timpul iernii. Mecanismele care stau la baza ninsorii torenţiale sunt aceleaşi ca în cazul furtunilor obişnuite – e nevoie de o combinaţie de umiditate deasupra suprafeţei Pământului, instabilitate în aer şi un mecanism de curenţi ascendenţi.

Chiar dacă priveliștea este una superbă în timpul unor astfel de fenomene meteo, specialiștii avertizează că trebuie să ne adăpostim, deoarece situația este una instabilă și chiar putem fi fulgerați. În plus, tunetul din timpul furtunii de zăpadă nu se aude ca cel din timpul ploilor de vară, ci sunetul este unul înundat, deoarece este absorbit de ninsoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...