Capitala SUA, îngropată în nămeți. Joe Biden a fost prins în furtuna de zăpadă puternică, iar imaginile fac înconjurul lumii VIDEO

Cătălina Burghelea 04.01.2022, 07:48
Capitala SUA, îngropată în nămeți. Joe Biden a fost prins în furtuna de zăpadă puternică, iar imaginile fac înconjurul lumii VIDEO

După sărbători marcate de temperaturi deosebit de blânde, fără ninsori, iată că vremea a luat-o razna în SUA! O furtună de zăpadă s-a abătut, luni, 3 ianuarie, asupra capitalei Washington şi împrejurimilor, determinând închiderea serviciilor federale şi a şcolilor, oprirea circulaţiei autobuzelor şi accentuând haosul din aeroporturi.

Furtună puternică în capitala Washington

O furtună de zăpadă din Washington, DC, luni dimineață devreme, a perturbat operațiunile guvernului federal în oraș și chiar până în nord, în Delaware, unde președintele Joe Biden se pregătea să se întoarcă la Casa Albă pentru noul an, după aproape o săptămână de vacanță.

A nins atât de mult în capitala SUA, încât Domul Capitoliului şi Casa Albă erau sub o pătură albă de nea. Iubitorii de sporturi de iarnă au ieșit cu schiurile pe străzi, având în vedere că stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri.

Până la ora locală 20:30 (01:30 GMT), cel puţin 3.173 de zboruri interne sau internaţionale către sau dinspre SUA au fost anulate, după alte 2.650 de zboruri anulate, duminică, şi 2.570 de zboruri anulate, sâmbătă, în prima zi a Anului Nou. În jur de 6.800 de zboruri au avut parte de întârzieri, pe parcursul zilei.

Capitala SUA, îngropată în nămeți. Joe Biden a fost prins în furtuna de zăpadă puternică, iar imaginile fac înconjurul lumii VIDEO

Mii de zboruri au fost anulate

Furtuna de zăpadă puternică a amplificat haosul care domnea deja în traficul aerian din Statele Unite ale Americii, de săptămâni întregi, din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron.

Tot ieri (n.r. – 3 ianuarie), în prima parte a zilei, avionul Air Force One al preşedintelui Joe Biden, care a revenit în Washington după câteva zile de vacanţă în Delaware, a rămas blocat pe pistă timp de jumătate de oră, cât timp a fost curăţată zăpada.

„Fiţi pregătiţi pentru drumuri înzăpezite şi alunecoase, care îngreunează deplasarea”, au avertizat serviciile americane.

Joe Biden, prins în nămeți

Președintele american Joe Biden a aterizat cu Air Force One la Washington, pe o furtună de zăpadă care a paralizat capitala SUA. Liderul de la Casa Albă a reușit să părăsească avionul abia după 30 de minute, după ce personalul aeroportului s-a luptat să ducă scările până la ușa aeronavei. S-a întors la casa prezidențială cu mașina, pentru că, pe o așa vreme capricioasă, ar fi fost periculos cu elicopterul, potrivit NBC News.

Schimbare de plan din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Fără să se poată deplasa cu elicopterul pe o astfel de vreme, coloana oficială de mașini a președintelui Biden a trebuit să meargă încet pe străzile acoperite de zăpadă, cu aproape 30 de km pe oră. A ajuns la Casa Albă mult mai târziu decât era programat.

Condițiile meteo nefavorabile a făcut ca stuff-ul de la Casa Albă să anuleze briefing-ul zilnic de știri, care ar fi fost primul de după sărbători. Birourile federale din regiunea Washington au fost închise; doar angajații desemnați ca personal de urgență au fost obligați să se prezinte la serviciu.

Liderul de la Casa Albă și-a petrecut vacanța de sărbători în locurile natale

Joe Biden a petrecut opt ​​zile în vacanță, la Rehoboth și Wilmington, fiind a 31-a călătorie în Delaware, în calitate de președinte. Biden a stat în Delaware, statul său natal, mai întâi la proprietatea sa din Rehoboth Beach, apoi la casa lui de lângă Wilmington. În timpul călătoriei, acesta a vorbit cu președintele rus Vladmir Putin despre tensiunile la granița cu Ucraina și a plimbat pe plajă noul cățeluș, un ciobănesc german pe nume Comandant.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...