Motivul pentru care a fost suspendată urmărirea penală a lui Liviu Dragnea. Dezvăluiri de la DNA

Luiza Moldovan 21.05.2020, 17:32

În ciuda tuturor demersurilor de a urgenta ancheta în cazul Tel Drum, procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, spune că a decis suspendarea din cauza epidemiei de Covid-19 și a restricțiilor impuse de stat.

Urmărirea penală a lui Liviu Dragnea, suspendată de DNA în cazul Tel Drum

„În dosarul Tel Drum nu s-a putut lucra în această perioadă. Urmărirea penală a fost suspendată prin decretul președintelui privind starea de urgență Nu mai dăm un termen-limită, asta am discutat și cu doamna procuror, să nu mai dăm termene”, a spus Bologa, joi, într-o conferință de presă, transmisă online.

Șeful DNA spune că sunt foarte multe dosare, de ordinul sutelor, mai vechi de cinci ani:

„Ne-am gândit la absolut toate posibilitățile pentru a urgenta acest dosar. (…) Sigur că procurorul de caz, în momentul în care va avea nevoie de forțe suplimentare, procuror, politiști, noi vom asigura tot sprijinul, deocamdată nu s-a solicitat acest lucru”, mai subliniază sursa citată.

Când pandemia poartă noroc: norocul lui Liviu Dragnea e un virus mic!
Când pandemia poartă noroc: norocul lui Liviu Dragnea e un virus mic-mic-micuț!

Vechea poveste a Tel Drum are, se pare, un final fericit pentru Dragnea

Procurorii DNA au anunțat pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei, cu scopul de a acorda contracte preferențiale acesteia.

Faptele la care se face referire au avut loc în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman. În luna noiembrie, procurorii au pus sechestru de peste 127 de milioane de lei (peste 27 de milioane de euro) asupra bunurilor deținute de Liviu Dragnea: un teren de aproape 3.000 de mp, un apartament de 80 de mp, două mașini, mai multe sume de bani aflate în conturile acestuia.

Liviu Dragnea este în acest moment încarcerat la penitenciarul Rahova. Acesta a fost condamnat în mai 2019 la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Urmăriți Impact.ro și pe