Liviu Dragnea, sancționat în închisoare. Decizie oficială: cum a fost pus la colț liderul PSD

Diana Radu 20.05.2020, 14:22

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancționat pe Liviu Dragnea pentru unele afirmații discriminatorii făcute de către acesta. De asemenea, CNCD a mai amendat și alți oficiali, pentru informații referitoare la maghiari.

Pentru ce a fost sancționat Dragnea în închisoare

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-a întrunit miercuri, 20 mai și au făcut o listă cu amenzi și avertismente pentru mai mulți oficiali, care au folosit cuvinte discriminatorii. Printre aceștia se numără și fostul lider PSD, Liviu Dragne. Însă, aceasta s-a ales doar cu un avertisment.

„Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat emis de CNCD.

liviu dragnea, amendat, cuvinte discriminatorii
Liviu Dragnea, amendat pentru afirmații discriminatorii

De asemenea, în vizorul CNCD s-au mai aflat și Klaus Iohannis, care a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru afirmațiile despre proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD – UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor”. Constatarea faptei comisei de președintele Iohannis a fost votată cu 6-1 de către membrii CNCD, în timp ce aplicarea amenzii a trecut cu vot de 5-1.

Administrația prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va contesta amenda primită de CNCD cu privire la declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc considerând că este vorba doar despre „o decizie politică”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe