Cât consumă, de fapt, o centrală termică mai veche de 7 ani. Suma uriașă cu care ți se încarcă factura în fiecare iarnă

Badea Violeta 21.10.2022, 16:32
Cât consumă, de fapt, o centrală termică mai veche de 7 ani. Suma uriașă cu care ți se încarcă factura în fiecare iarnă

În România, majoritatea oamenilor au acasă centrale termice. Poate că nu știai acest lucru, dar echipamentul acesteia are nevoie nu numai de gaz, ci și de energie electrică. Cum iarna se apropie cu pași repezi, trebuie să te pregătești să o setezi pe căldură. Ai o centrală termică mai veche de 7 ani? Iată cu cât ți se încarcă factura!

Cât consumă, de fapt, o centrală termică veche

Iarna a devenit coşmarul oricărui român, asta din pricina facturilor la energie și gaze. Milioane de oameni au suferit un adevărat şoc la primirea lor și se gândesc deja cum să facă economie.

Orice ar face, însă, trebuie să-și încălzească locuințele pentru a nu îngheța de frig la iarnă. Din păcate, foarte mulți români au acasă centrale termice mai vechi de 7 ani.

Potrivit specialiștilor, acestea consumă mult mai mult față de cele noi. Tocmai din acest motiv, oamenii sunt sfătuiți să facă un efort financiar pentru a le schimba.

În plus, radanametul unei centrale vechi scade semnificativ față de cel al uneia noi, după susțin experții. Specialiștii mai spun că puterea calorică, modul în care consumă energie electrică și gaze sunt extrem de importante pentru un consum mai mic. În prezent există centrale termice pe gaz care consumă cu până la 40% mai puțin gaz și curent față de cele de acum 7 ani.

Citește și Greșeala cu centrala termică de apartament care te costă o avere: care este soluția să micșorezi facturile!

Cat consuma o centrala termica mai veche de 7 ani
Cat consuma o centrala termica mai veche de 7 ani

Ce electrocasnice consumă mult

În afara de centrala termică, experții spun că există și anumite electrocasnice care încarcă factura. De exemplu, mașina de spălat. Într-o locuință cu doi copii, aceasta reprezintă principalul consumator de energie.

Tocmai din acest motiv, este important să fim atenți la clasa de energie atunci când achiziționăm una. De asemenea, atunci când utilizăm un calorifer electric pentru încălzire trebuie să verificăm specificațiile acestuia. De regulă, în cazul acestor aparate, diferă foarte mult clasele de consum.

„Dacă nu suntem atenți la aceste elemente și suntem atenți doar la prețul produsului s-ar putea să cădem într-o capcană. În sensul că vom cumpăra un produs ieftin consumă mai multă energie decât un produs puțin mai scump și din păcate vom simți acest lucru la factură”, a declarat Adrian Negrescu pentru ziare.com.

Citește și Temperatura la care trebuie să setezi apa din calorifere pentru costuri mici la gaze. Centrala nu va mai porni des și vei avea mereu căldură în casă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...