EXCLUSIV

Motivul pentru care Lavinia Petrea nu vrea să plece de la PRO TV. Ce s-a întâmplat de fiecare dată când a primit oferte de la alte televiziuni: ”Nu cred că aș mai putea face asta”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 20.09.2022, 17:31

Lavinia Petrea este una dintre figurile emblematice ale Pro TV-ului, ea urmând să împlinească anul acesta 20 de ani de când lucrează la acest post de televiziune. Până să ajungă la statutul de prezentatoare de știri, ea a trecut prin toate etapele: a fost reporter de noapte, de zi și a transmis pentru Știrile Pro TV inclusiv din Irak sau Afganistan. De-a lungul timpului, vedeta a fost ofertată de televiziunile concurente, dar a refuzat de fiecare data propunerile și a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, ce a determinat-o să rămână fidelă Pro TV-ului.

De ce nu a plecat Lavinia Petrea de la Pro TV

Lavinia Petrea este un profesionist în televiziune, care a trecut prin toate etapele meseriei de jurnalist. Vedeta și-a ales această profesie și pentru a scăpa de timiditate. Destinul a făcut ca ea să ia contact cu știrile Pro TV încă din perioada în care era studentă, iar ulterior să se angajeze tot acolo.

„Mă fascina televiziunea, dar mi se părea aproape imposibil pentru mine să fac asta, pentru că eram foarte timidă. Pentru mine chiar a fost o modalitate de a mă trata.

Am profitat din plin de ocazia pe care am avut-o atunci, când în timpul facultății a trebuit să fac o perioadă de practică. Aveam 19 ani când am venit, prima dată, în Pro TV, în practică.

După acea perioadă, am avut norocul să mă aflu într-un moment în care Pro TV își căuta o altă generație de reporteri, de regulă așa se întâmpla, așa se întâmplă și acum.

Sunt recrutați dintre studenții care vin în practică și împreună cu vreo 10 colegi am rămas într-o perioadă de probe și vreo 4 am fost angajați într-un final.

Am fost reporter de noapte, așa am început, apoi am trecut pe zi, apoi am fost la redacția sport, acolo unde am făcut primele transmisiuni live.

Pentru mine aia a fost cea mai bună școală în materie de transmisiuni live și vorbire liberă. După care m-am întors la secția eveniment, în redacția știrilor și în curând cred că o să fac vreo 20 de ani de când sunt acolo”, a declarat, pentru Impact.ro, Lavinia Petrea.

De ce a ales Lavinia Petrea să rămână la Pro TV

În cei 20 de ani de când lucrează la Pro TV, știrista a fost dorită și de alte televiziuni, care i-au făcut oferte tentante. Doar că de fiecare dată, ea a refuzat elegant propunerile primite.

„Poate în primul rând pentru că aici am crescut și eu mă atașez foarte mult de locuri, de persoane, nu vreau să vorbesc așa de acum gândindu-mă la viitor, dar nu cred că aș putea face asta în altă parte.

Cred că dacă nu aș mai face televiziune aici, nu aș mai face nicăieri altundeva. Au fost oferte pe care le-am primit și m-am simțit onorată, dar inima mea a fost și este aici.

Îmi iubesc atât de mult colegii și cred că mare parte din cheia succesului o reprezintă legătura ta formată într-o echipă și conexiunea dintre persoane și felul în care te simți împreună”, a declarat, pentru Impact.ro, Lavinia Petrea.

Lavinia Petrea: „De când îi am pe copii, nu mai sunt la fel de curajoasă”

Lavinia Petrea și-a început cariera în televiziune la 19 ani și scăpând de timiditate, a primit întotdeauna cu inima deschisă sarcinile de serviciu. A fost inclusiv corespondent de război, aflându-se în cele mai periculoase zone de pe glob, de unde a transmis informații la cald.

„Am fost corespondent și în Irak, parcă vorbesc de altă viață, am fost și în Afganistan, pe atunci eram mult mai curajoasă. De când îi am pe copii, nu mai sunt la fel de curajoasă, trebuie să recunosc asta.

Probabil că mă gândesc foarte mult că ei, încă depind de mine și atunci vreau să mă aibă aproape. Dar da, am făcut tot felul de lucruri, am fost prin atâtea locuri, îmi amintesc cu mare plăcere.

Și acum mă bucur că totuși o parte din activitatea mea este și în redacție în continuare. De acolo îmi iau energia, acolo este contactul adevărat cu meseria de jurnalist”, a mărturisit, pentru Impact.ro, Lavinia Petrea.

Vedeta Pro TV s-a obișnuit să prezinte primul jurnal al zilei, chiar dacă asta presupune să înceapă ziua cu noaptea în cap.

„La 4.00 mă trezesc, dar m-am obișnuit atât de mult cu acest program, corpul nostru este fantastic, se adaptează. Pentru mine nu mai este ceva așa extraordinar și am încercat să văd partea plină a paharului, să culeg avantajele faptului că mă trezesc atât de devreme.

Apoi am mare parte din zi liberă, pot să fac foarte multe lucruri și am văzut că atunci când mă trezesc așa devreme, sunt și mult mai organizată, am un program și funcționez mult mai bine”, a adăugat ea.

Lavinia este mamă a trei copii și reușește cu brio să se împartă între carieră și familie. În weekenduri, știrista are program de voie.

„Uneori da, mai ales după o tură de dimineață, mă trezesc tot devreme. Mă trezesc și dacă copii au un program și trebuie să meargă la școală, la grădiniță, în rest noi avem seara o vorbă când știm că e weekend, spre exemplu.

“Mâine dimineață fiecare face ce vrea, se trezeste când vrea!” Așa s-au obișnuit, ei se trezesc în weekend când se trezesc și își văd de treabă, încep să se joace și nu vin să ne trezească și pe noi”, a precizat vedeta Pro TV.

Urmăriți Impact.ro și pe