Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo. Ce record a stabilit starul lui PSG în Champions League

Gabriel Peneș 15.09.2022, 10:15
Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo. Ce record a stabilit starul lui PSG în Champions League

Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo. Starul argentinian de la PSG profită de absența rivalului său portughez din actuala ediție de Champions League. CR7 a dorit să plece de la Manchester United în această vară tocmai pentru a putea juca în competiția unde este golgheter absolut. Dar Messi l-a întrecut deja pe Ronaldo la un anumit capitol după ce a înscris un gol în meciul de miercuri seară contra celor de la Maccabi Haifa.

Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo

Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo. Duelul de la distanță al celor două superstaruri care au dominat fotbalul timp de aproape 15 ani continuă și în ziua de azi. Argentinianul profită deja de faptul că CR7 nu participă la actuala ediție a Champions League cu Manchester United. De fapt, acesta a fost și motivul pentru care Ronaldo a dorit să se transfere în această vară de pe Old Trafford, el ținând morțiș să joace în competiția în care este golgheter absolut.

Dar Lionel Messi l-a depășit deja pe lusitan după golul reușit, miercuri seară, în deplasare, contra celor de la Maccabi Haifa. Partida a fost mai dificilă decât se anticipa, israelienii deschizând scorul prin Tjarron Chery, în minutul 24. În ciuda dominării, PSG a avut probleme cu finalizarea. Asta, până în minutul 37 când Mbappe a luat o acțiune pe cont propriu, a intrat în careul advers de unde i-a pasat perfect lui Messi care a restabilit egalitate. La pauză, tabela arăta, totuși un neașteptat 1-1.

Ce record a stabilit starul lui PSG în Champions League

Până la urmă, campioana Franței s-a impus cu 3-1. Messi i-a întors favoarea lui Mbappe, care a marcat din pasa acestuia în minutul 69, iar Neymar a închis tabela prin reușita din minutul 88. După două etape, PSG conduce grupa, cu 6 puncte, la egalitate cu Benfica. Surprinzător, Juventus ocupă locul 3, fără niciun punct, la fel ca cei de la Maccabi Haifa.

Prin golul marcat cu Haifa, Messi a stabilit un nou record, depășindu-l pe Ronaldo la acest capitol. Argentinianul a marcat contra a 39 de formații diferite de-a lungul timpului, în Champions League, lusitanul rămânând la borna 38, au anunțat cei de la ESPN pe contul de Twitter. În plus, Messi a devenit și primul jucător care înscrie în 18 sezoane consecutive al competiției.

E drept, în clasamentul „all-time” al golgheterilor Champions League, Ronaldo conduce cu 140 de reușite, în timp ce Messi a ajuns la cota 126, iar podiumul este încheiat de Robert Lewandowski, cu 89 de goluri. Câștigătorul de șapte ori a Balonului de Aur a marcat trei goluri și a oferit șapte pase decisive în Ligue 1 până acum în acest sezon și formează un parteneriat excelent cu Neymar și Kylian Mbappe, în ciuda tensiunilor existente între aceștia. Dar, pe teren, tripleta formată de ei tinde să amintească de cea de la Barcelona, de acum 6-7 ani, unde rolul lui Kylian Mbappe era jucat de Luis Suarez.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....