Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG. „A fost o nebunie”

Gabriel Peneș 06.09.2022, 17:22
Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG. „A fost o nebunie”

Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG. Starul francez de 23 de ani a fost protagonistul unei veritabile telenovele în prima parte a acestui an. După ce a fost dat ca și transferat la Real Madrid, atacantul s-a răzgândit și a preferat să semneze un nou contract cu campioana Franței. La câteva luni de la acel moment, Kylian Mbappe a dezvăluit care a fost personalitatea franceză care l-a convins să nu plece în Spania.

Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG

Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG. Jucătorul de 23 de ani a fost dat ca și transferat la Real Madrid în prima parte a anului. El ajunsese la o înțelegere verbală cu Florentino Perez, președintele clubului din capitala Spaniei. Cu toate acestea, în al 12-lea cea, Mbappe s-a răzgândit și a semnat, în 21 mai, un nou contract cu campioana Franței.

Mbappe a primit un bonus de 125 de milioane de dolari la semnătură și un salariu de 250 de milioane de dolari pentru următorii 3 ani. În plus, el deține controlul total asupra imaginii sale, dar are și un cuvânt de spus în politica de transferuri a clubului, inclusiv în eventualele schimbări de antrenor. Real Madrid a rămas „cu buza umflată”, deși Mbappe i-a asigurat de respectul său, mai ales că declarase în multe rânduri că visează să joace pentru „galactici”, lucru căruia i s-a opus, finalmente, el însuși.

Kylian Mbappe a recunoscut cine l-a convins să rămână la PSG. „A fost o nebunie”
Kylian Mbappe a recunoscut că a fost convins să rămână la PSG chiar de președintele Franței, Emmanuel Macron

„A fost o nebunie”

La 4 luni distanță de la semnarea noului contract cu PSG, Mbappe a dezvăluit jurnaliștilor de la prestigioasa publicație americană New York Times cine l-a convins că rămână la echipa din capitala Franței. A fost vorba chiar de președintele francez, Emmanuel Macron, care l-a invitat pe jucător la o discuție între patru ochi.

Starul de 23 de ani a dezvăluit că nu se aștepta ca tocmai președintele țării să-l roage să rămână în Ligue 1 și a recunoscut că acea discuție a avut un rol important în hotărârea sa de a continua la PSG.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu președintele despre viitorul meu, despre viitorul carierei mele, așa că a fost o nebunie, chiar o nebunie. Mi-a spus: „Vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Ești foarte important pentru țară. Ai timp să pleci, poți să mai stai puțin”. Când președintele țării îți spune asta, chiar contează”, a spus Mbappe pentru New York Times, citat de Marca.

Noul contract este până în 2025

La vremea respectivă, Macron a dat asigurări că nu a intervenit pentru niciun transfer, ci a avut o discuție cu Mbappe din poziția de simplu cetățean pasionat de fotbal și susținător al unei echipe.

„Vă asigur că nu intervin în niciun transfer. Sunt ca orice cetăţean atunci când vine vorba de sport, cu dorinţa de a vedea un joc frumos şi de a susţine o echipă, în cazul meu Olympique Marseille. Am avut o discuţie cu Kylian Mbappe înainte, pur şi simplu pentru a-l sfătui să rămână în Franţa. Când este abordat într-o manieră informală şi amicală, este rolul unui preşedinte să-şi apere ţara”, a explicat Macron la acea dată.

Însuși Florentino Perez, președintele Realului, a oferit și el detalii despre motivele ce l-au făcut pe Mbappe să se răzgândească. „Șeful” de pe Santiago Bernabeu a susținut că, din cauza presiunii, Mbappe s-a schimbat, iar apelul primit de la Președintele Franței a contat foarte mult:

„Nu a fost ușor pentru Mbappe să primească un telefon de la preşedintele Franţei… şi să îi spună să nu plece de la club. Apoi s-a dus în Qatar şi i-au oferit lucruri care l-au înnebunit, au fost probabil lucruri de necrezut. De asta Kylian şi-a schimbat decizia. Nu a mai fost acel Mbappe pe care mi-am dorit să îl aduc, cel care şi-a schimbat visul”, a spus Perez.

Mbappe nu a exclus total posibilitatea de a juca într-o zi pentru Real Madrid.

„Nu știi niciodată ce se va întâmpla. Nu am fost niciodată acolo, dar se părea că ar fi casa mea sau ceva de genul ăsta”, a mai spus jucătorul în interviul pentru New York Times.

Mbappe a ajuns la PSG în 2018, în schimbul a 180 de milioane de euro de la AS Monaco. A înscris de 178 de ori în cele 222 de meciuri jucate pentru echipa din capitala Franței. El a „strâns” 57 de selecții și 27 de goluri și pentru naționala ”cocoșului galic”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....