Motivul pentru care George Buhnici a lipsit de la prima audiere la CNCD. Ce solicitare a făcut vedeta prin avocatul său

Andra Daoud 01.08.2022, 13:48
Motivul pentru care George Buhnici a lipsit de la prima audiere la CNCD. Ce solicitare a făcut vedeta prin avocatul său

George Buhnici ar fi trebuit să ajungă în urmă cu câteva zile la prima audiere la CNCD, însă nu s-a prezentat. Avocata care îl reprezintă a cerut amânarea termenului, iar motivul invocat este unul la care mulți nici nu s-ar gândi. De ce a lipsit George Buhnici de la audieri și pentru când a fost stabilit următorul termen.

Motivul pentru care George Buhnici nu s-a prezentat la audierea de la CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în urma declarațiilor lui George Buhnici. „Scandalul vergeturilor” nu a fost taxat doar în mediul online, ci a intrat și în atenția celor de la CNCD, care l-au chemat pe influencer la audieri.

Buhnici ar fi trebuit să se prezinte să dea explicații pe data de 27 iulie, dar nu a făcut-o. Și-a trimis însă avocata, care a cerut o amânare, motivând că fostul prezentator TV și soția lui ar fi primit amenințări în urma derapajului de la TV și că are nevoie de mai mult timp la dispoziție pentru a-și construi apărarea.

Cei de la CNCD au acceptat amânarea, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 23 august. Dacă în urma audierii CNCD stabilește că George Buhnici se face vinovat de discriminare, acesta riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Motivul pentru care George Buhnici a lipsit de la prima audiere la CNCD. Ce solicitare a facut vedeta prin avocatul sadu
George Buhnici a lipsit de la prima audiere la CNCD

George Buhnici le-a cerut scuze femeilor pe care le-a jignit

Chiar dacă inițial și-a motivat declarațiile spunând că a vrut să tragă un semnal de alarmă în cazul obezității, George Buhnici a revenit ulterior și și-a schimbat discursul. După ce a primit un val de comentarii negative în mediul online, iar unii colaboratori au decis să încheie contractele cu el, Buhnici le-a cerut scuze celor față de care a greșit.

Fostul prezentator TV a făcut un videoclip pe internet, intitulat „Iertați-mă, doamnelor”, în care a încercat să își motiveze derapajul de la mare și să obțină iertarea celor pe care le-a jignit.

„Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsă de politețe. Am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod. (…)

Îmi pare tare rău! Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat. Mulți dintre cei care mă cunosc m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost. Nu am această scuză. Eram poate doar puțin euforic, datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de sta mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic. Probabil, din dorința de a șoca și a impresiona audiența – încă mai procesez tot ce se întâmplă – dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am reușit să fie superficial și lipsit de empatie. Am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc, dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public.”, așa și-a început Buhnici pledoaria pe internet.

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe