George Buhnici, primul vlogger în atenţia CNA. Mircea Dinescu i-a dedicat şi o poezie prezentatorului

Ana Anitoiu 21.07.2022, 18:59
George Buhnici, primul vlogger în atenţia CNA. Mircea Dinescu i-a dedicat şi o poezie prezentatorului

George Buhnici a devenit primul vlogger care a intrat în atenţia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Mircea Dinescu i-a dedicat şi o poezie prezentatorului, după declarațiile controversate ale acestuia cu privire la aspectul unor femei la plajă.

George Buhnici, primul vlogger despre care se va discuta la CNA

Unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, a anunțat că se va sesiza în cazul lui George Buhnici, în contextul în care o nouă lege a audiovizualului urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, incluzând articole referitoare la vloggeri.

„Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger. Însă plecăm de la premisa de nevinovăţie (…) Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu.

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat.

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat.”, a spus Monica Gubernat, potrivit paginademedia.ro.

George Buhnici, primul vlogger în atenţia CNA
George Buhnici

Când va ajunge cazul George Buhnici la CNA

Monica Gubernat a precizat că raportul de monitorizare cu privire la cazul lui George Buhnici ar putea ajunge pe ordinea de zi a CNA, indiferent dacă se vor găsi sau nu încălcări, în săptămâna 1 – 7 august.

Noua lege numerotată a audiovizualului, cu toate modificările, ce includ și competențe ale CNA cu privire la activitatea vloggerilor, trebuie să fie republicată în Monitorul Oficial în cel mult 45 de zile de la publicarea iniţială. Aceasta a avut loc pe 30 iunie, astfel că, cel mai târziu, la 15 august 2022 ar trebui să fie republicată.

Mircea Dinescu, poezie pentru George Buhnici

Mircea Dinescu a fost inspirat de scandalul provocat de afirmațiile lui George Buhnici și a compus o poezie dedicată acestuia, precum și soției lui, Lorena, care i-a luat apărarea în scandalul creat.

„Un repetent la școala lui Rubens de mînă cu o corijentă la french cancan/ Să-l scuipe Sfântul Petru, să-i dea în cap cu cheia/ prostului care-n slujba unei spurcate guri/ a îndrăznit să pună pe un cîntar femeia/ și-a numărat ca Bulă la tablă vergeturi.

Păi farmecul femeii nu stă-ntr-o piele-ntinsă/ pe bietele grisine ce n-au acces la buci,/ degeaba te dai mare c-o lumînare stinsă/ pe care la-ntuneric n-ai cum să o apuci./ N-a îndrăznit nici Domnul să pună frumusețea/ pe un cîntar anume, că doar nu e băcan,/ se vede pe nevastă complexul și tristețea/ de-a fi fost corijentă la buci și french cancan.”, este poezia lui Mircea Dinescu.

George Buhnici s-a înscris pe YouTube în anul 2017. În cei cinci ani de activitate ca vlogger pe această platformă a strâns peste 1,13 milioane de abonaţi şi aproape 300 de milioane de vizualizări.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...