Când se întoarce David Popovici în România. „Sper că primirea va fi așa cum se cuvine”

Sorin Barbu 23.06.2022, 11:07

Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a dezvăluit când se întoarce David Popovici în România. Sportivul care a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale va avea doar o zi liberă, după succesele de la Budapesta, iar după aceea va începe pregătirea pentru Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni.

Când se întoarce David Popovici în România

„Când se întoarce David Popovici în România” este întrebarea pe care președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a auzit-o cel mai des după ce sportivul de doar 17 ani a scris istorie la Campionatele Mondiale și a câștigat două medalii de aur.

„Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și COSR.

Pentru David lucrurile sunt clare. Ne place să știm clar care e programul. El va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate”, a declarat fosta campioană olimpică de la Atena pentru gsp.ro.

Camelia Potec a dezvăluit că David Popovici va rămâne la Budapesta până la finalul competiției și va avea doar o zi liberă, de odihnă, după prestațiile spectaculoase care l-au adus în atenția presei din Europa și Statele Unite ale Americii.

„Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni. Acum 3 luni am primit vestea că se vor ține la Budapesta. Au fost multe schimbări, a fost o nesiguranță în ceea ce privește participarea noastră.

Dar acum putem spune că România aduce acasă două medalii de aur. E primul Mondial de seniori la care David participă și nu știi la ce să te aștepți, nu știi cum sunt ceilalți. În primul rând, vrei să iei medalii la campionatele tale, cele de juniori”, a mai spus Potec.

Pentru David Popovici următoarele două luni vor fi foarte grele pentru că va participa la trei competiții: Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august),Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Urmăriți Impact.ro și pe