David Popovici, elogiat în „L’Equipe”. „Este extraordinar, o plăcere să-l urmărești”. Cine transmite la tv finala în care concurează sportivul român

Sorin Barbu 22.06.2022, 12:55
David Popovici, elogiat în „L’Equipe”. „Este extraordinar, o plăcere să-l urmărești”. Cine transmite la tv finala în care concurează sportivul român

David Popovici a cucerit lumea natației. A câștigat titlul mondial la 200 de metri și s-a calificat fără emoții în finala la 100 de metri, proba lui favorită. Sportivul român a fost lăudat în presa internațională și chiar prestigiosul „L’Equipe” i-a dedicat un material în care a fost analizat de un dublu campion olimpic. Finala de astăzi va fi transmisă în direct și de o televiziune din România.

UPDATE 16.00– Finala din cursa de 100 de metri în care va concura David Popovici va fi difuzată de două posturi de televiziune: TVR 1 și TVR INFO.

„TVR INFO difuzează în exclusivitate azi, 22 iunie, o ediţie specială şi finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie Budapesta 2022, începând cu ora 19.00.

Transmisia în direct a finalei CM de Nataţie va fi precedată de o ediţie specială, de la ora 19.00, moderată de Roxana Zamfirescu, jurnalist senior TVR INFO, care va dezbate noutăţile şi evoluţia sportivilor noştri, alături de două mari sportive ale nataţiei româneşti: Anca Pătraşcoiu – prima înotătoare care a câştigat o medalie olimpică pentru România, bronz la 200 m spate la Los Angeles, în 1984, şi Carmen Bunaciu – multiplă medaliată la campionate europene şi mondiale de nataţie. Dorin Chioţea, coordonatoul Redacţiei Sport a TVR, se numără printre invitaţii ediţiei”, se spune în comunicatul oficial.

David Popovici, lăudat de un mare campion francez

David Popovici i-a uimit pe specialiști. Are doar 17 ani și 9 luni și este cel mai tânăr campion mondial din istoria probei de 200 de metri. Sportivul român are contract cu CS Dinamo până în anul 2024, dar are deja multe oferte din străinătate. La acest interes au contribuit și jurnaliștii care l-au lăudat.

„L’Equipe” i-a dedicat un material amplu în care prestația lui a fost analizată de Alain Bernard. Francezul este campion olimpic (2008, 2012), mondial (2010 – în bazin scurt) și european (2004, 2007, 2008, 2010 și 2012 – atât în bazin lung, cât și în bazin scurt).

„Popovici este extraordinar. Un înotător fantastic, este o plăcere să îl urmărești cum evoluează. Foarte abil și foarte eficace, cu o enormă lejeritate în apă, are modalități impresionante de a înota. Ne întrebăm până unde poate merge. Chiar dacă este dificil de spus, cred că poate înota sub 46.80 secunde sau chiar 46.70. Mă impresionează! A trecut mult timp de când evoluează la un nivel ridicat.

David este un băiat foarte concentrat și implicat. Și când te gândești că nu are decât 17 ani… Cred că există o marjă de progres importantă. Am văzut rar un asemenea tânăr. Chiar și Kyle Chalmers, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice la 18 ani, nu a scos decât 47.50. El deja este la 47.13”, a declarat Alain Bernard.

Cine transmite și la ce oră este la tv finala lui David Popovici

Finala de 200 de metri a lui David Popovici nu a fost transmisă de nicio televiziune din România, iar fanii au fost nemulțumiți că nu au putut să vadă competiția în care sportivul român a cucerit medalia de aur.

Oficialii Televiziunii Publice au reacționat, în cele din urmă, și au reușit să achiziționeze drepturile pentru Campionatul Mondial de Natație. Finala de la 100 de metri în care va concura David Popovici va fi transmisă în direct de TVR 1, miercuri de la ora 19.22.

Urmăriți Impact.ro și pe