Maria Cârneci, olimpică la două materii în liceu. Detalii neştiute despre celebra cântăreaţă de muzică populară

Stan Filon 23.06.2022, 11:11

Maria Cârneci este un nume cu greutate în muzica populară din România. Fanii o iubesc și îi interpretează melodiile de nu mai puțin de 43 de ani. Așadar, interpreta se poate lăuda cu o carieră vastă, plină de succes. Puțini dintre admiratorii cântăreței știu că aceasta putea să aleagă o altă meserie, deoarece are talente ascunse și i-a plăcut întotdeauna școala. A fost chiar și olimpică!

Maria Cârneci a fost olimpică la două materii în liceu

Maria Cârneci a iubit mereu școala. A fost o elevă silitoare, atât în școala primară, cât și în școala generală și liceu. Interpreta de muzică populară a excelat chiar și la școala de canto, după cum era de așteptat. Puțini știu însă că Maria Cârneci a fost olimpică, chiar la liceu.

Vedeta de muzică populară a ajuns însă la școală cu o educație aleasă, pentru care nu ezită niciodată să le mulțumească părinților săi. Nu a vrut niciodată să îi dezamăgească și pentru asta a fost foarte conștiincioasă la școală, după cum a declarat recent.

Maria Carneci a fost olimpica la doua materii in liceu
Maria Carneci a fost olimpica la doua materii in liceu

„Voiam în primul rând să îi fac mândri pe părinții mei”

„Toată viața am avut o gândire sănătoasă. «Scanez» oamenii de la prima vedere. După atâția ani de experiență, foarte ușor îmi dau seama de un om. Sunt foarte multe lucruri și detalii de care țin cont, deoarece am avut o ambiție ieșită din comun, poate chiar peste limitele unui copil de vârsta mea. Foarte bine am învățat în toate genurile de școală: generală, liceu și apoi cea de canto. Am fost olimpică la limba rusă, la limba română, în liceu. Îmi plăcea tot timpul să muncesc. Voiam în primul rând să îi fac mândri pe părinții mei”, a povestit Maria Cârneci la Etno TV.

Așadar, Maria Cârneci putea să aleagă o altă mesrie în viață. Fiind foarte pricepută la limba rusă, putea să urmeze cursuri aprofundate și să devină translator, dar la fel de bine putea să devină și profesor de limba română, însă soarta i-a pregătit altceva.

Un concurs de talente organizat de Televiziunea Publică i-a schimbat viața, în urmă cu 43 de ani, după ce s-a înscris și a câștigat acel concurs, ieșind pe locul 1 pețară. Atunci a decis că trebuie să meargă pe acest drum, cel al muzicii populare, lucru pe care nu l-a regretat niciodată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...