Ce trebuie să pui în oala în care fierbi sarmale ca să nu se lipească. Trucul perfect

Badea Violeta 29.04.2022, 08:44
Ce trebuie să pui în oala în care fierbi sarmale ca să nu se lipească. Trucul perfect

În preajma sărbătorilor sau a ocaziilor speciale, gospodinele din țara noastră pregătesc fel și fel de bunătăți, iar sarmalele se numără aproape de fiecare dată printre acestea. Nu mai e un secret că acest preparat extrem de delicios se află în topul preferințelor românilor și nu numai. Dacă și tu vrei să faci sarmale, dar nu ai destulă experiență în bucătărie și ti-e teamă că acestea se vor lipi, în următoarele rânduri îți vom dezvălui un truc genial care te va ajuta enorm.

Trucul perfect pentru cele mai bune sarmale. Ingredientul minune pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

Pentru gospodinele experimentate prepararea sarmalelor este extrem de simplă, însă pentru cele începătoare pare o adevărată provocare. Este important să alegem varza cu grijă, să realizăm o compoziție de carne, să le împăturim corespunzător și mai ales să le fierbem fără să se lipească.

Regretatul Radu Roman a dezvăluit în cartea sa „Bucate vinuri și obiceiuri românești” ce ingredient trebuie să pui în oală pentru ca sarmalele să nu se mai lipească. Este vorba despre untură. Încearcă acest truc și nu vei regreta.

Așadar, în ceea ce privește fierberea sarmalelor, soluția este să folosești o oală de lut groasă pe care să o ungi cu untură. Pentru ca sarmalele tale să iasă și mai pufoase, poți să adaugi la fiert și două linguri de smântână. De asemenea, cei care adoră sarmalele mai acre, pot pune în apa de fiert și borș sau zeamă de varză.

Ce pui in oala de sarmale ca sa nu se lipeasca
Ce pui in oala de sarmale ca sa nu se lipeasca

Sfaturi pentru prepararea sarmalelor

Pentru ca sarmalele să iasă perfect este important ca din compoziție să nu lipsească grăsimea, așa că poți adăuga slănină de porc în proporție de 25%.

De asemenea, niște sarmale pufoase au în compoziție orez și ceapă. Ambele călite în câteva linguri de apă cu ulei. Astfel, orezul se va înmuia, iar sarmalele tale se vor topi în gură.

Pentru savoare se așează și câteva foi de dafin printre sarmale. În plus, nu trebuie să lipsească sucul de roșii și o crenguță de cimbru. Legumele sunt iarăși extrem de importante. Cele care dau un gust deosebit sarmalelor sunt morcovii.

În anumite regiuni ale țării, gospodinele folosesc la fierberea sarmalelor un amestec de apă, borș și vin roșu. Acestea frăgezesc mai bine carnea și dau un gust incredibil sarmalelor. Așadar, ai toate motivele să ții cont de sfaturile noastre. Spor la treabă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...