Secretul sarmalelor cu varză murată. Aşa ies pufoase şi gustoase

Badea Violeta 05.11.2021, 19:25
Secretul sarmalelor cu varză murată. Aşa ies pufoase şi gustoase

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai delicioase preparate culinare. Românii le iubesc și le consumă foarte des, mai ales în zilele de sărbătoare. Gospodinele pregătesc mereu acest fel de mâncare de Crăciun și cum a mai rămas circa o lună până atunci, noi ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă extrem de gustoată de sarmale cu varză murată. Iată secretul știut doar de marii bucătari.

Rețetă de sarmale cu varză murată

În acest material îți vom prezenta o rețetă foarte simplă de sarmale cu varză murată, perfectă pentru a fi făcută în această perioadă. E adevărat că fiecare gospodină are o rețetă proprie pentru acest preparat, dar îți garantăm că cea de mai jos merită încercată. Vei rămâne plăcut surprins de gustul minunat al acestor sarmale.

Reteta de sarmale cu varza murata
Reteta de sarmale cu varza murata

Ingrediente

  • un kg de carne tocată amestec porc cu vită
  • o jumătate de ciolan ajumat
  • 200 de grame de orez
  • trei cepe de mărime medie
  • un morcov
  • o varză murată
  • o jumătate de varză crudă
  • trei roșii de mărime medie
  • 50 de g de ulei de măsline
  • o lingură de făina de mălai
  • un ou
  • sos de roșii
  • mărar verde (este bun și cel congelat)
  • piper măcinat
  • piper boane
  • foi de dafin
  • curcuma
  • crenguțe de cimbru uscat
  • sare

Mod de preparare

În primul rând, vom pune varza în apă rece pentru desărare. Apoi, vom curăța ceapa de foi și o vom toca mărunt cu un cuțit de bucătărie. De asemenea, vom da morcovul printr-o răzătoare mică. Cele două legume le vom căli în puțin ulei. Deasupra lor adăugăm orezul, mărarul tocat, un ardei iute uscat, piperul, sarea, curcuma, puțin sos de roșii și o lingură de mălai.

Vom lăsa toată compoziția pe foc pentru aproximativ șase minute. După ce s-a scurs acest timp, vom da tigaia de pe aragaz și lăsăm să se răcească. Ulterior, vom pune carnea tocată și oul. Amestecăm totul cu ajutorul unei linguri de lemn.

Mai departe, vom scoate varza din apa rece și vom pregăti foile pentru a forma sarmalele. Concret, vom împături fiecare foaie de varză cât mai strâns cu marginile spre interior, apoi presăm foarte bine capetele cu degetul ca să nu se desfacă sarmaua în timpul fierberii.

Înainte de a le așeza pe fiecare în oală, vom pune varza proaspătă tocată, în mijloc așezăm ciolanul afumat. Urmează să punem  roșiile feliate, foile de dafin, piperul boabe și cimbrul. Acum, vom așeza și sarmalele în oală. Ulterior, vom adăuga cotoarele de varză murată tocate cât mai mărunt, câteva roșii feliate, ardeiul iute uscat, sosul de roșii.

Mai departe, vom pune apă cât să acoperim toate sarmalele. Punem oala pe aragaz la foc mare. După ce dă în clocot, vom da focul la mic și vom lăsa pentru aproximativ două ore. Spor în bucătărie și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...