FOTO EXCLUSIV

Admitere Academia de Poliţie 2022. Unde şi-au parcat viitorii poliţişti maşinile pentru examen. Au făcut dezastru FOTO EXCLUSIV

Nicu Stan 16.03.2022, 14:07

Admitere Academia de Poliţie 2022. Unde şi-au parcat viitorii agenți și subofițeri maşinile pentru a depune dosarele pentru examen. Înscrierile se pot face până pe 18 martie, astfel că în ultimele zile nu s-a mai respectat nicio regulă și au parcat în jurul academiei acolo unde au găsit un petic de loc, fie el și pe spațiul verde.

Admitere Academia de Poliţie 2022. Unde şi-au parcat viitorii agenți și subofițeri maşinile pentru a depune dosarele pentru examen. Au parcat și pe spațiul verde

Încep examenele la Academia de Poliție de la Băneasa pentru agenți și subofițeri, pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea martie-mai 2022, iar viitorii polițiști au făcut dezastru în jurul Academiei de Poliție Ioan Cuza din Băneasa.

Viitorii polițiști nici măcar nu sunt deranjați de poliția locală a municipiului București şi și-au parcat maşinile, unele scumpe pentru niște tineri aspiranți polițiști, pe spațiul verde fără pic de jenă, deși în zonă există un ditamai semnul de circulație care interzice acest lucru.

Viitorii politisti au parcat neregulamentar
Viitorii politisti au parcat neregulamentar

Condițiile de admitere, modificate

Pe de altă parte, condițiile de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost modificate. Astfel, ponderea notării în cadrul probele de admitere urmează să fie modificată.

Nota finală va fi reprezentată de media aritmetică dintre notele obținute la proba de evaluare a performanței fizice și cea obținută la proba scrisă.

Nota de la proba sportivă va fi și ea luată în calcul

Conform noilor modificări, nota obținută la proba de evaluare a performanței fizice va reprezenta 50% din nota finală, urmând ca proba scrisă să aibă la rândul ei o pondere de 50%.

Până acum, admiterea se făcea exclusiv pe baza notei obținute la proba scrisă, reprezentată de subiecte din gramatica limbii române, limbă străină și istorie. Proba de evaluare a performanțelor fizice nu era notată, însă era o probă eliminatorie, informează Sindicatul Europol.

UNEFS mai are sistem de notare asemănător

Acum, rămâne de urmărit ce impact va avea această modificare în lista finală de admitere din această sesiune, în contextul în care în ultimii 2 ani, sistemul educațional s-a desfășurat în marea parte în sistem online.

În comparație cu celelalte instituții de învățământ superior, doar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport mai are un sistem asemănător de notare, în care se pune accent foarte mare pe performanțele fizice ale celor care susțin examenul.

Cine nu va susține proba scrisă

Singurii candidați pentru care se va face excepție de la aceste reguli, vor fi copiii veteranilor care nu vor susține proba scrisă, ci doar proba de evaluare a performanței fizice, conform Legii 168 din 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe