Schimbări importante la Academia de Poliție. Cine ar fi noul rector al instituţiei după scandalul de plagiat

Stan Filon 15.09.2021, 12:28
Schimbări importante la Academia de Poliție. Cine ar fi noul rector al instituţiei după scandalul de plagiat

Schimbări importante la Academia de Poliție, unde fosta conducere, care s-a aflat în mijlocul unui scandal imens de plagiat, a eliberat birourile pentru a face loc noii conduceri. Din primele informații, se pare că noul rector nu are doctorat!

Au loc schimbări importante la Academia de Poliție

Așadar, Academia de Poliție trece prin schimbări importante, după ce fostul rector David Ungureanu a fost schimbat din funcție. Acesta a fost în centrul unui scandal imens, după ce s-a aflat că avea două doctorate obținute prin plagiat, după cum a scris jurnalista Emilia Șercan, care a dezvăluit multe ilegalități comise la Academia de Poliție.

Tot jurnalista anunță și noua conducere. Ea spune că începând de miercuri dimineața, noul rector este Claudiu Chindriș, fost ofițer SRI și ”Doi și-un sfert”. ”A avut diverse funcții în ambele servicii de informații, iar printre acestea am reușit să aflu că a fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI. Ce nu mi-e clar, însă, e ordinea în care a deținut aceste poziții și perioada”, scrie Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

Schimbari importante la Academia de Politie
Schimbari importante la Academia de Politie

Noua conducere a Academiei de Poliția și-a preluat mandatul

Actualul rector nu a absolvit Academia de Poliție, iar jurnalista spune că acesta este un lucru bun, deoarece ”nu va avea nicio sensibilitate morală față de vreunul dintre „foștii domni profesori” din Academie, ceea ce înseamnă că nu îl leagă nimic de niciuna dintre rețelele de plagiat și de corupție împământenite acolo”, mai notează jurnalista.

Claudiu Chindriș este absolvent de facultate și masterat la UBB, unde în prezent este doctorand, studii începute chiar anul trecut. Darcumesteposibil ca rectorul Academiei de Poliție să nu aibă doctorat? Ei bine, de asta s-a ocupat fosta conducere, acuză jurnalista.

Aceasta spune că fost conducere a făcut mai multe modificări, iar una dintre ele a fost introducerea în Carta Universitară a posibilității de a ocupa orice funcție academică – inclusiv de prorector și decan – de persoane care nu sunt cadre didactice și nici nu au doctorat. ”Cert este că astăzi începe o nouă etapă la Academia de Poliție, cu o nouă conducere. Rămâne de văzut ce va presupune această nouă etapă”, conchide jurnalista.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...