A amestecat apă cu lămâie şi sare, apoi a stropit rufele. E cel mai tare truc din gospodărie

Ioana Bucur 07.03.2022, 19:16
A amestecat apă cu lămâie şi sare, apoi a stropit rufele. E cel mai tare truc din gospodărie

Cu cât ne place mai mult un obiect vestimentar, cu atât îl purtăm mai des, ceea ce înseamnă că va și ajunge mai des în mașina de spălat. Însă știm prea bine că de aici pornește un cerc vicios, în condițiile în care, cu cât hainele sunt spălate de mai multe ori, cu atât mai repede se degradează țesătura. Când vine vorba de cele albe, există un întreg set de reguli speciale de urmat. Un truc ne poate scăpa de multe bătăi de cap. Află de ce ar trebui să amesteci apă cu lămâie și sare și să stropești apoi rufele.

Trucul natural pentru rufe ca noi

În general, dacă vorbim despre trucuri ce nu ar trebui să lipsească din arsenalul oricărei gospodine sau oricărui gospodar, ingredientul principal este bicarbonatul de sodiu. Oricât de eficient ar fi, nu este singurul as din mâneca celor care preferă să apeleze la soluții naturale pentru a rezolva treburile casei.

Probabil printre cele mai delicate sarcini este spălatul rufelor. Cheltuim sume mari la cumpărături, alegând cu atenție fiecare piesă din garderobă, tocmai de aceea este atât de important să știm cum trebuie să le îngrijim pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de ele. Dintre toate, cele mai pretențioase sunt hainele albe. Pe ele, orice pată, oricât de mică, se vede imediat.

Cu toate că rafturile magazinelor sunt pline de produse care promit rezultate incredibile în lupta cu urmele de pe haine, există și variante mai puțin costisitoare, naturale și care se pot prepara acasă. Un truc simplu și eficient are nevoie doar de trei ingrediente: lămâie, apă și sare.

A amestecat apă cu lămâie şi sare, apoi a stropit rufele. E cel mai tare truc din gospodărie

Ce se întâmplă dacă amesteci apă cu lămâie şi sare și pui soluția pe haine

Dacă vrei să scapi de petele de pe hainele albe, vei avea nevoie de trei lămâi, în jur de doi litri de apă și o lingură de sare. Pune apa la fiert și când ajunge aproape de fierbere, adaugă sucul stors de la cele trei lămâi și sarea. Pune rufele la înmuiat în soluția obținută și lasă să acționeze timp 40 de minute.

Rufele se scot și se bagă apoi la mașina de spălat, la program normal.

O altă metodă de a scoate petele dificile de pe hainele albe este folosirea deja celebrului bicarbonat de sodiu. Dacă te confrunți cu o pată de ulei, să zicem, acoperă pata cu puțin bicarbonat. Ingredientul va fi cel care își va face singur treaba pentru că el va absobi pata de grăsime. Așteaptă câteva minute, să acționeze, după care adaugă puțin detergent de rufe și apă pe pata respectivă şi freacă ușor. În cele din urmă, spală haina pătată și apoi va fi ca nouă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...