Bicarbonatul de sodiu, secretul pentru un miros mereu plăcut în casa ta. Cum să-ți faci propriul odorizant de cameră

Bicarbonatul de sodiu, secretul pentru un miros mereu plăcut în casa ta. Cum să-ți faci propriul odorizant de cameră

Deși este preferat de multă vreme pentru proprietățile sale odorizante, bicarbonatul de sodiu îndeplinește și sarcini de curățare dificile. Este un produs de curățare ecologic și accesibil, pe care ar fi păcat să nu-l folosești la diferitele tale treburi prin casă.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în locuința ta

Bicarbonatul de sodiu funcționează bine ca un detergent universal pentru suprafețe. Dar, atunci când este asociat cu alte lichide de uz casnic, devine o poțiune fabuloasă, care distruge reziduurile grase, lustruiește metalul și desfundă țevile. Mai mult, parfumează și camerele.

Dacă vrei să împrospătezi mirosul din locuința ta, fără să mai apelezi la produsele parfumate din comerț, îți poți face propriul odorizant de cameră natural, cu durată de câteva săptămâni. Soluția pe bază de bicarbonat de sodiu se prepară în doar câteva minute, iar la final vei avea un super-parfum ce emană un miros nemaipomenit.

Parfumează dormitorul cu acest truc fabulos

Odorizantul de cameră cu bicarbonat de sodiu este ideal atât pentru spații mici, precum dulapurile sau sertarele, cât și pentru spații mai deschise, precum dormitorul.

Pentru ca încăperile din casa ta să miroase frumos, fii atentă la acești pași pe care trebuie să-i urmezi. Așa vei putea crea un odorizant de casă cu bicarbonat de sodiu. Ia-ți notițe!

Cum să-ți faci propriul odorizant de cameră în câteva minute

Ce trebuie să faci? În primul rând, ai nevoie de un borcan de sticlă, pe care îl speli bine, astfel încât să nu rămână resturi din conținutul său original. Un borcan în care a fost dulceață sau legume conservate (mazăre, fasole verde etc.) este perfect. Odată curățat, usucă-l complet. Toarnă apoi trei linguri mari de bicarbonat de sodiu în borcan (aproximativ 70-90 de grame). Pulberea albă ar trebui să ocupe 1/3 din capacitatea totală a recipientului pe care îl folosești pentru a realiza acest odorizant de casă.

După ce ai turnat bicarbonatul, adaugă 10-12 picături de uleiul esențial preferat, fie că este mentă, lavandă, lămâie sau plante aromatice. Ca să-ți faci o idee, levănțica este excelentă pentru a parfuma dulapurile sau rafturile din living. Pe de altă parte, uleiul esențial de citrice sau plante aromatice, cum ar fi busuiocul, spre exemplu, lasă o aromă plăcută în bucătărie. Pentru baie, poți opta pentru rozmarin sau eucalipt.

Aromă demențială ce persistă mai multe săptămâni

Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile neplăcute și va face ca uleiurile să emane treptat un parfum deosebit. Totuși, reține că numărul de picături de ulei esențial variază în funcție de cât de puternică vrei să simți mirosul în căminul tău.

Puse cele două ingrediente în borcan, amestecă-le bine cu o lingură câteva minute. Procedând astfel, bicarbonatul se va dilua bine și va absorbi uleiul esențial pe care l-ai ales. Cu acest truc simplu, parfumul va persista câteva săptămâni.

Pont minunat pentru a intensifica aroma odorizantului tău

La final, va trebui să închizi recipientul, pentru ca aroma să se împrăștie treptat. Cea mai bună opțiune este să pui o bucată de pânză ca un sac (tifon), prin care este eliberat treptat parfumul. Așază pânza pe deschiderea borcanului și fixează-le cu ajutorul unei ațe sau a unui elastic.

Ce mai poți să faci în plus este să încorporezi câteva ierburi sau plante aromatice în amestec, pentru a intensifica aroma odorizantului tău. Lavandă, frunze de mentă sau busuioc, petale de trandafir, toate sunt opțiuni excelente. Închide borcanul și agită-l ușor. În cele din urmă, așază recipientul în orice loc al casei tale, pentru a te bucura de un miros proaspăt tot timpul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...