Ministrul Economiei a fost fotbalist la Oțelul. A jucat în două meciuri în Liga 1, iar unul e suspect de blat

Andrei Cezar, Paul Dobrescu 23.11.2021, 10:20

Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Economiei este un fost fotbalist la Oțelul Galați, care a jucat două meciuri în Liga 1. Marius Humelnicu a fost fundaș drepata al echipei de pe malul Dunării, iar una dintre partidele în care a evoluat a fost suspectă de blat, scrie gsp.ro.

Ministrul Economiei a jucat două partide în Liga 1 pentru Oțelul Galați. Una dintre ele a fost suspectă de blat

Marius Humelnicu a fost propus ca ministru al Economiei în guvernul PSD-PNL-UDMR, din partea social-democraților. Humelnicu este senator de Galați și a ocupat, pentru o perioadă de două luni de zile, în 2020, funcția de viceprimar, până la alegerile parlamentare.

În tinerețe, Marius Humelnicu a fost fotbalist. A jucat două meciuri în Liga 1, iar unul dintre ele a fost suspect de blat. Debutul său în primul eșelon s-a produs pe data de 4 martie 2000. Antrenor al gălățenilor era pe atunci Țiți Dumitriu, care a hotărât să îl titularizeze pe Humelnicu, un tânăr fundaș dreapta de 23 de ani, în meciul contra celor de la Rocar București.

Meciul s-a terminat 3-2 pentru Rocar, însă prestația celor două echipe a fost aspru criticată în principalele ziare sportive de la acea vreme, Gazeta Sporturilor și ProSport. Partida a fost suspectată de blat, iar Marius Humelnicu a primit din partea jurnaliștilor nota 3, respectiv o stea.

Actualul senator al PSD a mai jucat un singur meci în Liga 1. Un minut pe finalul partidei din 22 martie cu FC Național, 2-0, când a fost introdus la trecerea timpului, pentru conservarea unui rezultat valoros, potrivit sursei citate.

Apoi, Humelnicu și-a continuat cariera fotbalistică în Divizia B, la Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila și Intergaz București. De asemenea, a evoluat pentru o scurtă perioadă de timp (2 ani) și în Azerbaidjan, la necunoscuții de la Şahdağ Qusar FK și 4 mecuri la Gabala, un club cu ceva mai multă notorietate din țara ex-sovietică.

Potrivit statisticilor, Marius Humelnicu a adunat în total 2 jocuri în Divizia A și 124 în Divizia B. El a marcat 11 goluri în liga secundă.

Ministrul Economiei a fost fotbalist la Otelul. A jucat in doua meciuri in Liga 1, iar unul e suspect de blat
Ministrul Economiei a fost fotbalist la Otelul. A jucat in doua meciuri in Liga 1, iar unul e suspect de blat

Examenul de Bacalaureat, promovat după 6 ani de la începerea liceului

Ocupat mai mult cu fotbalulul, Marius Humelnicu a luat Examenul de Bacalaureat la șase ani de la începerea liceului, în 1997. El a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galați.

În 2002 a absolvit Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În anul 2010 a absolvit studiile de masterat în ”Drept şi Administraţie Publică Europeană”, pentru ca mai apoi să devină expert în achiziții publice.

În 2007, Humelnicu a agățat ghetele în cui și a devenit administratorul unui afterschool, iar după un an a intrat în politică. Mai întâi a ocupat funcția de consilier parlamentar, apoi consilier local, șef la Autoritatea Rutieră Română, Agenţia Galaţi.

În 2015 devine secretar de stat la Ministerul Transporturilor în Guvernul Victor Ponta și ocupă acest post timp de un an. El revine pe aceeași funcție în 2019, în guvernul condus de Viorica Dăncilă. În octombrie 2020 a fost ales viceprimar al orașului Galați, funcție pe care o ocupă pentru o perioadă de două luni, până la alegerile parlamentare, atunci când a fost ales senator de Galați.

Urmăriți Impact.ro și pe