De ce îl susține PSD pe Nicolae Ciucă la funcția de premier. Înțelegerea dezvăluită de Marcel Ciolacu în spatele ușilor închise

Stan Filon 22.11.2021, 12:05
De ce îl susține PSD pe Nicolae Ciucă la funcția de premier. Înțelegerea dezvăluită de Marcel Ciolacu în spatele ușilor închise

Se pare că guvernul PSD-PNL-UDMR este aproape de a vedea lumina zilei, după ce conducerea social-democrată a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de partenerii de la Partidul Național Liberal. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus exact de ce îl susține PSD pe Nicolae Ciucă la funcția de premier.

Iată de ce îl susține PSD pe Nicolae Ciucă la funcția de premier

Guvernul PSD-PNL-UDMR prinde contur, după ce PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL, iar președintele PSD Marcel Ciolacu și-a justificat în fața colegilor săi de partid decizia de susținere a unui premier de la PNL.

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze în fața colegilor social-democrați că a negociat cu PNL „programe și măsuri, nu persoane și funcții. Am făcut acest sacrificiu de a ceda premierul pentru a impune pachetul social”, potrivit unor surse politice citate de hotnews.ro.

S-a aflat de ce il sustine PSD pe Nicolae Ciuca la functia de premier
S-a aflat de ce il sustine PSD pe Nicolae Ciuca la functia de premier

Cine merge la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis

În urma negocierilor cu PNL, PSD a obținut ministere cheie care gestionează finanțele și avizează proiectele Guvernului – Finanțe, Transporturi, Agricultură. După ce s-a conturat majoritatea parlamentară, partidele vor merge la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

Acesta a spus în urmă cu ceva timp că nu va mai face consultări la Cotroceni, până nu va exista o majoritate, iar acest lucru s-a întâmplat. Astfel, luni, de la ora 12:00, PSD va merge alături de PNL și UDMR la consultările cu șeful Statului.

S-a aflat că la Cotroceni va merge din partea PSD președintele Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, de la PNL va merge președintele Florin Cîțu și viitorul premier al României, Nicolae Ciucă, pe când UDMR va fi reprezentat de președintele Kelemen Hunor.

PSD și PNL au căzut de acord că liberalii să numească premierul, însă PSD-ului i-a revenit cel mai important minister, respectiv cel al Finanțelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...