Cum arată foștii colegi ai lui Smiley și CRBL din trupa Simplu

Iancu Andreea, Ana Ionescu 17.10.2021, 18:13

În anul 2000, două trupe de breakdance își uneau talentul și pasiunea pentru muzică și dans formând trupa Simplu, care avea să cunoască o ascensiune uluitoare în topuri cu numeroase hit-uri. Cel care a dat culoare pieselor a fost chiar Smiley, pe numele său real Andrei Maria, care în prezent are o carieră solo admirabilă în domeniul muzical și nu numai. Dacă el și CRBL au apărut în lumina reflectoarelor în ultimii ani, puțini mai știu cum arată foștii colegi ai celor doi din trupa Simplu. Fiecare a pornit pe căi diferite, pe cont propriu, continuând să își manifeste dragostea pentru muzică și dans.

Ce s-a întâmplat cu foștii colegi ai lui Smiley și CRBL după ce trupa Simplu s-a destrămat

Cariera lui Smiley s-a bucurat de o evoluție uluitoare pe parcursul anilor, bazându-se în mod clar pe multă muncă, determinare și inspirație. Tânărul de altădată, care cucerea inimile prezențelor feminine încă de la primele acorduri muzicale, este astăzi tăticul lui Josephine, iubitul Ginei Pistol, artist și producător la propriul studio, Hahaha Production, reușind să se numere printre cei mai apreciați artiști români. CRBL, pe de altă parte, a avut câteva colaborări în televiziune, făcând parte din proiecte precum „Asia Express” de la Antena 1, ori „Îmi place dansul”, la Kanal D. Dansatorul este căsătorit de mai mulți ani cu Elena, una dintre coregrafele de la „Dansez pentru tine”, împreună cu care are o fiică. Cei trei s-au mutat de o perioadă bună de timp în Spania, însă păstrează legătura și cu fanii din țară prin intermediul social media.

Pe de altă parte, fanii Simplu au pierdut urma celorlalți membrii din trupă, puțini știind ce s-a întâmplat cu foștii colegi ai lui Smiley și CRBL. Se pare că după destrămarea trupei, în 2011, fiecare a pornit pe propriul drum. Deși sunt ani buni în care nu s-au mai reunit, fondatorul trupei, Taz, mărturisea la un moment dat că se gândește să revină pe scenă alături de colegii săi, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Ne-am gândit că este cazul ca în vara asta să lansăm o nouă piesă marca Simplu. Cu toţii am convenit că Smiley trebuie să îşi facă timp pentru asta. Am rămas uluiți la concertul cu Smiley, de pe 1 martie (Sala Palatului n.r.), după ce am ridicat publicul în picioare, de parcă nu am fi luat vreodată o pauză, mărturisea Taz, fondatorul trupei Simplu, în 2014, pentru click.ro.

Cum arată foștii colegi ai lui Smiley și CRBL din trupa Simplu
Trupa Simplu s-a destrămat în 2011

Cu toții și-au păstrat pasiunea pentru dans

Pentru că inițial, toți cei șapte băieți (Smiley, CRBL, Omu’ Negru, Taz, Piticu’, Francezu’ și Bebico) au pornit de la trupa de breakdance, dansul fiind pasiunea lor principală, aceștia nu au renunțat la ea nici după destrămarea Simplu. Omu’ Negru a rămas în lumea artistică, lucrând pentru MediaPro Music la distribuția digitală și la impresarierea unor artiști precum Dorian Popa sau Alina Eremia. Acesta povestea la un moment dat că băieții de la Simplu obișnuiau să se întâlnească la sala lui Taz, unde se mai antrenau, ca odinioară.

Pe de altă parte, Francezu’ și-a dezvoltat latura artistică și s-a implicat în realizarea de tatuaje, mobilă, decorațiuni și haine personalizate, fiind atras de desen. Totodată, Piticu’, care a participat la un moment dat și în emisiunea „Dansez pentru tine”, a continuat cu dansul. Acesta ține cursuri de street dance pentru copii și adulți. De asemenea, și Taz a ales să se ocupe de breakdance, astfel că și el a înființat o trupă de dans pentru cei mici, fiind instructor de dans.

Am vrut să lucrez cu oameni pregătiți de mine şi, pentru că mereu am fost un descoperitor de talente, am pornit o firmă de publicitate prin care, printre altele, am reuşit să pun pe hartă două trupe de street-dance: Rock On (înființată în 2007, n.r.) şi trupa de copii Rock Kids, a povestit Taz.

Smiley, despre perioada Simplu

Deși fiecare și-a urmat propriul drum în carieră, foștii membrii ai trupei Simplu au păstrat legătura pe parcursul anilor, bucurându-se în continuare de prietenia care i-a unit odinioară. Iar amintirile rămân cu adevărat memorabile. Smiley mărturisea la un moment dat că trupa Simplu a reprezentat pentru el o perioadă de început în muzică, dar și oportunitatea de a-și crea amintiri frumoase.

Ha, ce amintiri! Trupa SIMPLU e parte din mine ca om și ca artist. A fost o perioadă tare de tot, un pionierat pentru muzica românească și pentru noi ca oameni de muzică, avem atâtea povești, atâtea nopți de entuziasm, de vorbe și planuri, de distracție, de prietenie. Țin enorm la tot ce a însemnat SIMPLU, la toți băieții din trupă, nimeni n-are cum să-i scoată din istoria mea, indiferent ce s-ar scrie, a declarat Smiley într-un interviu pentru viva.ro.

Nostalgia îi mai cuprinde uneori

Cred că în momentul în care noi mai cântăm în diverse ocazii împreună, ne mai auzim, ne mai întâlnim, nu se poate pune în discuție un final, ci mai degrabă o trecere într-o altă etapă umană, profesională, muzicală. Am crescut cu toții și fiecare dintre noi s-a format și a privit înspre o direcție pe care a urmat-o din interior cumva, din suflet. Mai vorbim, ne mai scriem, ne mai ascultăm muzica și ne apucă nostalgia, a completat vedeta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...