Ce studii are, de fapt, Smiley. Puțini știu că aceasta este meseria de bază a artistului

Elena Avramescu 27.07.2020, 16:26

Probabil nu există persoană la ora actuală în România care să nu fi auzit de Smiley. Succesul său a venit încă de când a apărut cu trupa Simplu, la doar 17 ani, cucerind inimile a sute de mii de adolescenți. Însă chiar și acum, la 37 de ani, Smiley rezistă cu brio pe piața muzicală, scoțând hit-uri pe bandă rulantă.

Ce studii are, de fapt, Smiley

Smiley, sau Andrei Tiberiu Maria, pe numele său complet, este cântăreț, compozitor, actor, prezentator dar și producător muzical, astfel că pe plan professional este puțin spus împlinit. Însă știați că nu are studii superioare muzicale? Chiar și așa, acest lucru nu a fost o piedică pentru împlinirea visurilor sale.

Nascut pe 27 iulie 1983, la Pitești, Smiley a descoperit că muzica este marea sa pasiune la doar 10 ani. Astfel că s-a îndreptat mai târziu către Şcoala Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, secţia chitară clasică, absolvind cu brio, după care a ales Facultatea de Comerț, de la Academia de Studii Economice, contrar vocației sale.

S-a alăturat trupei Simplu, chiar dacă nu era cântăreț de meserie

În 2001, a decis să facă mutarea care l-a adus pe primele topuri în România, și anume s-a alăturat trupei Simplu, care a făcut istorie în țara noastră, lansând hit-uri precum “Oare știi”, “Zece”, “Oficial îmi merge bine”, având și colaborări de succes cu Marius Moga, Cream, Alex Velea sau Andra.

Alături de Smiley, din trupa Simplu au mai făcut parte CRBL, Piticu, Francezu, Omu Negru,Tazman și Bebico. Formația a avut nouă albume pe piața muzicală, și în 2011, dupa ce a fost lansat ultimul album, s-a destrămat, lăsând mulți fani întristați.

Însă Smiley și-a început cariera solo încă din 2008, înregistrând un success nebun, piesele sale putând fi ascultate la toate posturile de radio din țară. La scurt timp după, ajunge să primească un rol într-un serial de pe ProTv, fiind dupa cooptat la Românii au Talent și Vocea României, producții care au avut un succes nemaipomenit.

Gina Pistol, mesaj înduioșător de ziua lui Smiley

Ce studii are, de fapt, Smiley
Ce studii are, de fapt, Smiley

Fiindcă astăzi este o zi specială, împlinind frumoasa vârstă de 37 de ani, iubita sa, Gina Pistol, a ținut să-i lase un mesaj induioșător pe o platformă de socializare. Aceasta a postat o poză cu cei doi, într-un cadru romantic la mare, iar în descriere a spus “Îmi ești tot! La mulți ani!”

Fanii n-au pierdut timpul și au sărit cu felicitările pentru Smiley: “Sănătate Andrei “Smiley “. Legati ani cu iubire încununați de clipe unice. O zi magica!?“, “La multi ani! Chiar sunteti cea mai potrivita pereche, emanati caldura si bunatate❤️“, “Ce frumos!!! Ce frumosi!!! ❤️“, “Ce frumos, simpaticilor!?❤️ La mulți ani!?“.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...