EXCLUSIV

Cum a ajuns să arate celebrul bloc PRO TV. Clădirea, vandalizată și jefuită de hoarde de hoți. FOTO EXCLUSIV

Cristian Botez 10.09.2021, 14:22

În timp ce Poliția se pregătește de campania de toamnă de dat amenzi pentru nepurtatul măștilor pe stradă, fostul sediu PRO TV, aflat pe raza Secției 8 Poliție, este devastat și jefuit bucată cu bucată în plină zi de bande de hoți nederanjați absolut de nimeni.

Cum a ajuns să arate celebrul bloc PRO TV

Faimosul bloc PRO TV, sediul televiziunii pe vremea lui Adrian Sârbu, din bulevardul Pache Protopopescu 105, abandonat după debarcarea lui Sârbu de la conducere, a intrat pe mâna hoților etnici rromi. Cât e ziua de lungă, pe poarta curții clădirii, exact pe acolo, unde altă dată era instalată celebra „Cabina PRO TV”, cu Cristian Tabără maestru de ceremonii, intră și ies într-o veselie, dube și dubițe, autoturisme în care hoții încarcă tot ce poate fi smuls din tavanele și pereții blocului. Doar căruțe încarcate cu material furat nu vezi pe bulevardul Pache Protopopescu, situat în parohia primarului sectorului 2, Radu Mihaiu, membru USR-PLUS.

Cabluri, termopane, instalații sanitare, resturi de apartură abandonată, instalații de aer condiționat distruse, uși, conducte de aerisire, clanțe, broaște de uși, bucăți de mochetă, înterupătoare și prize. Practic tot ce se poate dizloca, tot ce se poate smulge.

Cum a ajuns sa arate celebrul bloc PRO TV
Cum a ajuns sa arate celebrul bloc PRO TV

Dormitor pentru oamenii străzii

Iar noaptea, spațiul, de la toate etajele, se transformă în dormitor de boschetari, aurolaci, drogați și amărâți veniți în București sub mirajul câinilor cu covrigi în coadă. Podelele sunt înțesate de seringi, dejecții umane și tot felul de mizerii produse de oamenii străzii și de hoți.

Hoții nu au nici cea mai mică reținere să defileze cu mașinile încărcate de pradă, ziua în amiaza mare, nesinchisindu-se câtuși de puțin nici de reporterul impact.ro și prietenii care îl însoțeau, în momentul în care aceștia îi fotografiau și filmau. Mai mult, chiar i-au înjurat copios și chiar i-au amenințat cu moartea. În treacăt fie spus, nici nu am mai solicitat vreun punct de vedere din parte Poliției, de o bună bucată de vreme, această instituție, indiferent de structură, cu puține excepții, ne mai părând dispusă să furnizeze răspunsuri la solicitările ziariștilor, de această legitimă atenție bucurându-se, de când cu isteria legată de pandemie, doar unitățile media transformate în unități de propagandă guvernamentală.

Situație similară cu cea a blocului Patria

Cu acest act fățiș de devastare și jefuire a unei clădiri însemnate din peisajul citadin bucureștean, devenită pentru o bună bucată de timp, simbol media, se repetă, practic, scenariul de la fostul cinematograf Patria, de pe bulevardul Magheru, aflat în administrarea primăriței USR-PLUS Clotilde Armand, distrus și transformat în focar de infecție, într-o zonă cu risc biologic mare, cu spărturile făcute de hoți și boschetari acoperite cu tablă și placaje. Clădire istorică, transformată într-o uriașă ghenă de gunoi, pentru care singura soluție găsită de Clotilde Armand a fost să acopere spărturile făcute de hoți și boschetari cu tablă subțire de aluminiu, care este desprinsă cu regularitate de oamenii străzii. Situație despre care reporterul impact.ro a relatat, cu ilustrații înfiorătoare atât exterioare cât și din interior, în urmă cu o lună.

Postul de televiziune PRO TV a fost lansat pe 1 Decembrie, în sediul din bulevardul Pache Protopoescu. Aceasta, după ce Adrian Sârbu înființase, în 1993, Canal 31, iar mai înainte agenția de știri MEDIAFAX și postul de radio PRO FM. PRO TV a funcționat în acest sediu până în 2014, momentul în care televizunea, inclusă în Trustul MediaPro, vândut către CME cu 10 milioane de euro în 2009, s-a mutat în alte spații proprietate CME. Sârbu fusese debarcat deja din funcția de președinte al grupului american Central European Media Enterprises, funcție preluată de Alexandras Cesnavicius.

Fostul sediu, cu 11 etaje și o spurafață totală de aproximativ 1400 de metri pătrați, fusese cumpărat de firma Alerria Management Company, deținută tot de Adrian Sârbu și care ar fi fost controlată de Ana-Cristina Iacob, 33 de ani, fost reporter, apoi regizoare și iubită a mogulului. Ulterior clădirea a fost scoasă la lictație cu un preț de pornire de 2 milioane de euro.

Fostele vedete PRO TV, indiferente la această dramă

Reporterul impact.ro a vrut să culeagă reacții de la foste vedete ale trustului, care și-au desfășurat ani de zile activitatea în sediul din Pache Protopopescu, și care au susținut imaginea PRO TV, dar acestea au manifestat dezinteres total față de situație, nefiind impresionați nici măcar de fotografiile care arată dezastrul din clădire. Cristian Tabără, în prezent la TVR, era într-o deplasare prin țară, pentru postul național de televiziune, și a declinat solicitarea elegant, avansând o amânare a comentariilor. Actorul Mihai Călin a fost mai direct. „Sincer? Nu mă interesează ce se întâmplă acolo. PRO TV este un capitol încheiat demult pentru mine”. Elena Lasconi, cu ani în urmă, reporter, realizator și prezentator simbol al televiziunii lui Adrian Sârbu, în prezent primar al muncipiului argeșean Câmpulung Muscel, nici măcare nu a răspuns apelurilor, nici pe mobilul personal, nici pe telefoanele primăriei, care par a fi setate pe mute. Și nu a avut reacție nici la mesajul care includea imagini din interiorul fostului sediu în care a lucrat atâția și atâția ani.

Între timp, caravana hoților defilează, cu dubele încărcate cu ce se mai găsește prin clădire, ca într-o procesiune neagră în care mortul este dus la groapă bucată cu bucată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...