EXCLUSIV

Ce s-a întâmplat cu hainele Stelei Popescu. Fiica ei, care a moștenit averea de un milion de euro, a golit vila în care s-a mutat. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu, Alexandra Andrei 18.05.2021, 17:09

Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, a moștenit, după decesul artistei, o avere impresionantă, de aproape un milion de euro, care constă în case și în terenuri. A rămas și cu vasta colecție de haine a celebrei mame, pe care însă a trimis-o la Teatrul de revistă ”Constantin Tănase”, unde Stela a jucat până în ultima clipă a vieții. Fostele colege ale actriței ne-au declarat, în exclusivitate pentru impact.ro: ”Au fost aduse hainele Stelei de acasă, în saci. Ne-am ales eșarfe, ca amintire”.

Ce s-a întâmplat cu hainele Stelei Popescu

Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, s-a mutat în vila din București, unde artista a trăit în ultima parte a vieții. Nu înainte, însă, de a o goli de haine. Ce a făcut Doina cu ținutele Stelei, în valoare de mii de euro, aduse din întreaga lume?

”Știu că, la un moment dat, am primit niște saci cu lucruri ale Stelei Popescu, pentru a ne alege măcar o eșarfă, de purtat sau doar amintire! Erau lucrurile ei, de acasă. Iar o parte dintre hainele ei de scenă, de la teatru, au fost casate. Cabina Stelei a fost aranjată de Adriana Trandafir, cu multe poze, a chemat un meșter, ca să o aranjeze, în amintirea ei. De altfel, fiecare avem în dreptul oglinzii măsuței de machiaj, deasupra, o fotografie proprie”, ne-au spus fostele colege ale Stelei Popescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Contactat de reporterii impact.ro, Vasile Muraru, directorul general al Teatrului de revistă ”Constantin Tănase”, din București, ne-a declarat: ”Încercăm să mai amenajăm cabina doamnei Stela Popescu. E deja personalizată şi multe dintre costumele îmbrăcate pe scena teatrului nostru se vor regăsi şi vor putea fi cândva admirate de publicul care a îndrăgit-o atât de mult. De îndată ce vom şti pe ce buget ne putem baza în acest an, vom încerca să rezolvăm şi această chestiune”.

”Stela i-a lăsat fiicei o avere, dar ea nu-i dă de pomană, nu-i îngrijeşte mormântul!”

Primul soţ al Stelei Popescu nu vede cu ochi buni acțiunile Doinei Maximilian, care, deși a intrat în posesia impresionantei averi, rar este văzută la Cimitirul Cernica, pentru a îngriji locul de veci: ”Stela i-a lăsat o avere, dar nu-i dă de pomană, nu-i îngrijeşte mormântul!”, ne-a declarat Dan Puican, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce s-a întâmplat cu hainele Stelei Popescu
Stela Popescu

Stela Popescu a încetat din viaţă pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, în urma unui atac cerebral. După decesul artistei, Doina, fiica ei adoptivă, ar fi moştenit un cont de 300.000 de euro, un bloc cu trei etaje, în Bucureşti, estimat la cel puţin 500.000 de euro, o vilă în Crevedia, de 220.000 de euro, una pe Litoral, în staţiunea 2 Mai, de 200.000 de euro, şi o alta, de peste 250.000 de euro, în Bucureşti. Totodată, Stela Popescu mai deţinea un apartament pe Calea Moşilor şi câteva terenuri.

Ce spunea Stela, despre fiica ei adoptivă: ”N-am vrut copii, dar a apărut Doiniţa şi ne-am lipit de ea”

Stela Popescu și regizorul Puiu Maximilian, cel de-al doilea soț al artistei, nu au avut copii, dar au adoptat-o pe fata cumnatului ei, pe când avea 15 ani: ”N-am vrut copii, dar a apărut Doiniţa şi ne-am lipit de ea. Este o fată cuminte, interesantă şi inteligentă, mânca-o-ar mama”. Iar Doina a menționat: ”Tatăl meu a fost bolnav. Când m-au văzut pe drumuri, Stela a spus că mă opresc la ei”. Actrițele Teatrului de revistă au adorat-o pe Stela Popescu, fiind ca o mamă pentru ele: ”Eram proaspăt ieșită din facultate și interpretam cu patos monologul, pe care mi-l dăduse să-l învăț. M-a oprit si mi-a spus: “La Revistă, și când trebuie să fii rea, trebuie să fii drăguță!”. Pe moment, n-am înteles exact, dar pe parcursul carierei lucrurile s-au limpezit și am înțeles!”, ne-a mai dezvăluit una dintre artistele teatrului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...