EXCLUSIV. Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu, nu o poate uita pe actriţă. „O iubesc, o visez adesea”

Oana Pascaru 12.02.2021, 14:38

Pe 23 noiembrie 2017, marea actriță Stela Popescu s-a stins din viață, în urma unui atac cerebral. Dan Puican, primul ei soț, pe care Stela îl părăsise în anii tinereții pentru textierul Puiu Maximilian, duce și acum dorul femeii pe care recunoaște că a idolatrizat-o: “Stela era plină de veselie, chiar dacă uneori trecea prin momente grele. O visez adesea”, ne-a spus Dan Puican, regizor și om de radio, în exclusvitate pentru impact.ro

”Cu câteva zile înainte de decesul Stelei, survenit pe 23 noiembrie 2017, eu și soția mea o invitasem la un pahar de vin”

Regizorul și omul de radio Dan Puican și actrița Stela Popescu au fost căsătoriți timp de opt ani, în tinerețe. Artista și-a dorit foarte mult să fie celebră, să se dedice total actoriei și nu își dorea un copii, așa că Stela a intentat divorț de Dan Puican, imediat după ce s-a îndrăgostit de celebrul textier Puiu Maximilian.

Deși separați, Stela și Dan au rămas prieteni de familie și de suflet până în ultima ei clipă de viață: ”Cu câteva zile înainte de decesul ei, survenit pe 23 noiembrie 2017, eu și soția mea o invitasem pe Stela la un pahar de vin, ne întâlneam adesea, la noi acasă, ca să mai stăm la povești”, ne-a spus Dan Puican, pentru impact.ro.

EXCLUSIV. Dan Puican, primul sot al Stelei Popescu, nu o poate uita pe actrita. O iubesc, o visez adesea
Dan Puican si Stela Popescu

”Au trecut deja trei ani de la decesul Stelei, pe care am iubit-o și am îndrăgit-o mereu. Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe”

Bărbatul aprinde adesea lumânări la biserică și se roagă pentru sufletul femeii pe care o iubește și dincolo de moarte: ”Au trecut deja trei ani de la decesul Stelei, pe care am iubit-o și am îndrăgit-o mereu. Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe. Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni, venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună. Nu am ascuns asta niciodată. Nu am mai fost la cimitir la Stela pentru că este foarte departe, însă soția mea a împărțit niște pachete, la trei ani de la moartea ei, de pomană. Asta facem în fiecare an. Acum, cu pandemia asta, nu mai are timp lumea să se gândească la artă, la teatru”, a mai spus, pentru impact.ro, Dan Puican.

Adesea, Stela Popescu îi apare în vis: “Am visat-o pe Stela acum o lună. Se făcea că eram împreună în deplasări, unde mai mergeam împreună, dar a fost doar un vis, știu că Stela nu o să se mai întoarcă”.

Ce spunea Stela Popescu, despre Dan Puican: ”Fostul soţ era un bărbat extraordinar, dar nu simţeam chimia pe care am avut-o cu Puişor”

Stela Popescu a recunoscut, într-un interviu pentru adevarul.ro, acordat în urmă cu câțiva ani înainte de a muri, că pusese capăt căsniciei cu Dan Puican, de dragul textierului Puiu Maximilian: ”Dan nu a vrut să se despartă, vestea a căzut ca un trăsnet pe capul lui. Pur şi simplu am fugit de acasă. Am fugit de la primul soţ «călare» pe un Renault 16. Aşa s-a întâmplat. Fostul soţ era un bărbat extraordinar, dar nu simţeam chimia pe care am avut-o cu Puişor. A fost mai bine aşa, pentru că eu nu îmi doream copii. Întotdeauna mi-a fost frică de durere“.

La nici două săptămâni după ce l-a cunoscut pe Puişor, ei s-au mutat împreună: ”Într-o seară, am plecat de la teatru la Predeal şi la întoarcere am mers la garsoniera lui. A pus pe masă o sticlă de şampanie, două pahare Bacara, cheile de la casă şi de la biroul lui. Ne-am căsătorit peste câţiva ani, mai mult de gura lumii, şi pentru a putea pleca împreună în străinătate“. Puiu Maximilian a încetat din viață în 1998, după ce a pierdut lupta cu o boală grea, cancerul faringian.

Urmăriți Impact.ro și pe