Noaptea Muzeelor, în premieră la Teatrul de Revistă „C. Tănase”. IN MEMORIAM Stela Popescu

Iorgu Ianusi 17.05.2019, 20:20
Noaptea Muzeelor, în premieră la Teatrul de Revistă „C. Tănase”. IN MEMORIAM Stela Popescu

În premieră, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” se alătură evenimentului Noaptea Muzeelor. La această ediție, artiștii teatrului au pregătit momente speciale interpretate în spații inedite. În sediul teatrului va fi proiectat filmul „Popeasca”, un documentar dedicat memoriei marii actrițe Stela Popescu.

La adresa Calea Victoriei 33 se află sediul teatrului cu o istorie bogată, de la fondatorul Constantin Tănase până în zilele noastre. Spectatorii sunt așteptați, sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 21.30 și 00.30 pentru a face turul instituției, pentru a ajunge în culise și pentru asista la reprezentații inedite ale corului de balet al teatrului și ale actorilor.

Vasile Muraru și Valentina Fătu vor prezenta povestea Teatrului de Revistă și a clădirii în care funcționează astăzi, aflată pe una din cele mai vechi și mai cunoscute artere ale Bucureștiului. Oaspeții pot afla și povestea primului teatru de revistă, a Grădinii Cărăbuș și a Grădinii Boema.

Noaptea Muzeelor: Amintiri despre Stela Popescu și povești de la „Tănase” cu Arșinel

Povești inedite de pe scenă și din spatele scenei vor fi spuse de actorul Alexandru Arșinel, care le va vorbi spectatorilor  despre cei 60 de ani de carieră și de cei 80 de ani de viață.

„Sub genericul Muzica, cea mai frumoasă dintre istorii, soliști consacrați ai Teatrului Tănase, acompaniați de Orchestra Teatrului de Revistă vor interpreta șlagăre și melodii din Bucureștii de altă dată, piese îndrăgite de marele public și care fac parte din istoria  muzicii ușoare românești.” Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

În Sala SAVOY, va fi proiectat filmul „Popeasca”, un documentar dedicat marii actrițe Stela Popescu, realizat și regizat de Stanca Radu, care propune publicului un film-portret emoționant despre bunica sa, cu materiale inedite de arhivă, cu interviuri, confesiuni și cu secvențe din spectacole de teatru și film.

„În foyerul Salii SAVOY, membri ai orchestrei Teatrului vor întâmpina oaspeții cu muzica de café-concert. Vizitatorii vor avea ocazia să admire expoziția de fotografie IN MEMORIAM dedicată marilor actori Stela Popescu, Nae Lăzărescu și Cristina Stamate. Va putea fi admirată și o expoziție de costume de scenă ce au aparținut celor care au contribuit la scrierea unei istorii a Revistei.” Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

Urmăriți Impact.ro și pe