Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Două autospeciale chemate în ajutor au greşit adresa (VIDEO)

Ana Anitoiu 09.03.2021, 11:50

Două autospeciale chemate în ajutor la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, după ce a izbucnit un incendiu, luni seara, au greşit adresa. Acestea au fost filmate de o persoană în dreptul Spitalului de Pediatrie din oraș.

Două autospeciale chemate la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au greşit adresa

Atunci când s-a dat apelul, au fost trimise spre spital mai multe autospeciale. Însă, două ambulanțe au greșit adresa și au mers la Spitalul de Pediatrie. Focul a fost stins în 20 de minute, după cum a anunțat un reprezentant IGSU, luni seară, iar trei medici care s-au aruncat de la etajul 1, speriați de fum, au fost transportați la un alt spital.

Incendiul a izbucnit la parter, într-o rezervă în care se afla o pacientă în vârstă de 55 de ani. Potrivit managerului spitalului, această femeie, fumătoare, ar fi făcut rost de o brichetă și a dat foc la o saltea. Toți ceilalți pacienți s-au autoevacuat, în afară de o persoană supraponderală, care a fost evacuată de personal. Mai multe detalii, AICI!

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Doua autospeciale chemate in ajutor au gresit adresa (VIDEO)
Imagine de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova dupa renovare, publicata de Lia Olguta Vasilescu

Primarul Craiovei, despre ancheta declanșată în urma incendiului

După izbucnirea incendiului, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a scris pe pagina ei de Facebook că această clinică de Psihiatria a fost recent reabilitată și că instalațiile electrice sunt verificate în fiecare lună în toate spitalele din subordinea municipalității.

”Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate saloanele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a scris ea.

Un reprezentant ISU: ”Spitalul de Psihiatrie din Craiova avea autorizație la incendiu din 2015”

În urma incendiului, reprezentanții ISU Craiova au declarat că Spitalul de Psihiatrie avea o autorizație de incendiu din anul 2015. Însă, unitatea sanitară a fost renovată recent, iar cei de la ISU nu știu dacă acea autorizație a fost reînnoită, potrivit realitatea.net.

”Acest pavilion are aviz ISU din 2015, iar dacă l-a obținut atunci, iar în ultima perioadă au avut loc lucrări de renovare, atunci trebuie luat din nou. Din informațiile mele, în prezent, acest pavilion figurează cu autorizație”, a declarat purtătorul de cuvânt de la ISU Craiova, Florin Cocoșilă.

Dosar penal după incendiul de la Clinica de Psihiatrie Craiova

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj au deschis un dosar penal în urma incendiului ce a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Se fac cercetări pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă. Mai multe detalii, AICI!

”În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea lămuririi stării de fapt”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...