Elena Udrea și Ioana Băsescu, ”arse” și la bani. Sumele uriașe pe care trebuie să le plătească, pe lângă condamnare

Ana Anitoiu 02.03.2021, 18:59
Elena Udrea și Ioana Băsescu, ”arse” și la bani. Sumele uriașe pe care trebuie să le plătească, pe lângă condamnare

Elena Udrea și Ioana Băsescu, una dintre fiicele fostului președinte al României, Traian Băsescu, au fost ”arse” și la bani. Iată ce sume uriașe trebuie să plătească, după ce au fost condamnate la închisoare, marți, de Curtea de Apel București.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, veste proastă de la Curtea de Apel

Atât Elena Udrea, cât și Ioana Băsescu s-au ales cu o condamnare de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009. Prima a primit mai multe condamnări pentru luare de mită și spălare de bani. Acestea au fost contopite și a rezultat o pedeapsă sentință de șase ani de detenție cărora li s-a adăugat un spor de doi ani. În total, opt ani. Decizia poate fi atacată.

Pe de altă parte, Ioana Băsescu a scăpat mai ieftin. Fiica fostului președinte al României a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru delapidare și instigare la spălare de bani. Pedepsele pentru aceste fapte au fost contopite, rezultând jumătate de deceniu în spatele gratiilor.

Elena Udrea si Ioana Basescu, arse si la bani. Sumele uriase pe care trebuie sa le plateasca, pe langa condamnare
Ioana Basescu si Elena Udrea

Câți bani au de plătit Elena Udrea și Ioana Băsescu, după condamnarea la închisoare

Pe lângă condamnările la închisoare, instanța a dispus confiscarea unor sume fabuloase de la Elena Udrea și Ioana Băsescu. Mai exact, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului are de plătit sumele de 918.000 de lei și 691.000 de lei.

Pentru Elena Udrea, socotelile nu se încheie aici. Ea mai are de plătit și suma de 12.000 de lei cheltuieli de judecată. Totodată, Ioana Băsescu este acum datoare cu 119.000 de lei și aceeași sumă ca și fostul ministru al Turismului, pentru acoperirea cheltuielilor de judecată.

Elena Udrea, blestem pentru judecătoarea care a condamnat-o la închisoare

După ce a fost pronunțată sentința, Elena Udrea a spus că a suferit un șoc. Ea a precizat că s-a întors în țară convinsă că s-a schimbat ceva în Justiție și că există loc de apărare. Fostul ministru a menționat că a făcut tot ce se putea face și că a adus ”toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”. În plus, ea crede că este vorba despre un ordin.

”Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege. Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a susținut Elena Udrea.

Ce argument a dat Elena Udrea, în apărarea ei

De asemenea, Elena Udrea a dat exemplu de un argument în favoarea ei. Fostul ministru a spus că instanța recunoaște că nu exista o reglementare legală pentru luarea de mită pentru o altă persoană, așa cum a fost descrisă fapta ei. Mai multe detalii, AICI!

”Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul”, a spus ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...