Elena Udrea, blestem în direct la TV pentru judecătoarea care a condamnat-o. ”Să simtă și copiii ei”

Nicu Stan 02.03.2021, 15:10

Elena Udrea, blestem în direct la TV pentru judecătoarea care a condamnat-o. Este incredibil ce a spus apropiata lui Traian Băsescu despre cea care judecă dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea a trecut la blesteme după ce și-a aflat sentința. Ce ”i-a urat” judecătrei din dosar

Elena Udrea a început să o blesteme în direct la TV pe judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare. Este incredibil ce a putut să spună fostul ministru al Turismului și apropiată a fostului președinte Traian Băsescu, Elena Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 8 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupție. Astfel, Elena Udrea și-a expimat opinia despre condamnare, mai ales că sentința nu este una definitivă și poate fi atacată.

Elena Udrea, șocată de decizia magistratului

Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. 

Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Care este argumentul Elenei Udrea

Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul.

Textul acesta apare în Codul Penal nou, din 2014. Din în 2009, când procurorii mă acuză că aș fi instigat niște colegi de partid să solicite plata unor panouri de campanie electorală, nu exista fapta de luare de mită pentru altul în Codul Penal.

Elena Udrea, despre tratatele internaționale

Argumentul a fost logic în fața instanței, și dacă s-ar fi întâmplat așa, în anul 2009, legea nu prevedea luarea de mită și instigarea pe care aș fi făcut-o eu la luarea de mită. Adică pentru campania lui Traian Băsescu.

Deși judecătoarea recunoaște că așa au stat lucrurile și că nu exista text de lege incriminator, mă condamnă la 6 ani de închisoare cu executare, spunând că, de fapt, erau niște tratate internaționale la care România aderase. Păi tratatele internaționale se aplică doar în ceea ce privește drepturile omului, și și atunci, dacă legislația internă nu prevede clauze mai favorabile cetățenilor”, a spus Elena Udrea, potrivit Antena 3.

Există un ordin pentru condamnarea Elenei Udrea

Elena Udrea susține că ceea ce se întâmplă, tot dosarul este un ordin. ”Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben.

Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege. Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte””, mai susține Elena Udrea.

Urmăriți Impact.ro și pe