Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare. Decizia e atacabilă. Ce pedeapsă a primit Ioana Băsescu

Stan Filon 02.03.2021, 12:54
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare. Decizia e atacabilă. Ce pedeapsă a primit Ioana Băsescu

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale din anul 2009! Alături de fostul ministru al Turismului a mai fost condamnată și fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, Ioana. Magistrații au dictat pentru ea o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani!

Elena Udrea, condamnată în primă instanță la 8 ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel s-au pronunțat astăzi în dosarul finanțării cmpaniei electorale din anul 2009, în care erau inculpați Elena Udrea, Ioana Băsescu şi Dan Andronic. Cei trei au fost găsiți vinovați de corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru mai multe fapte de corupţie, iar Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Trebuie precizat faptul că decizia nu este una definitivă, așadar poate fi atacată.

Elena Udrea a fost condamnata în prima instanta la 8 ani de inchisoare
Elena Udrea a fost condamnata în prima instanta la 8 ani de inchisoare

Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare

Sentinţa: 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total pentru Elena Udrea, care a fost găsită vinovată de instigare la luare de mita. Elena Udrea a spus că este nevinovată.

”În ceea ce priveşte infracţiunea de spălare a banilor, a cărei săvârşire mi se impută, precizez faptul ca am finanţat personal campania electorală din anul 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 de euro. Veniturile personale şi ale soţului aferente anului 2009 mi-au permis această finanţare. Cred că sunt printre puţinii politicieni care au adus bani personali la campania electorală şi nu au plecat cu bani acasă (…) În ceea ce priveşte sursele de finanţare, doresc să subliniez faptul că niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune asupra reprezentanţii societăţilor comerciale. Erau foarte multe persoane care doreau să se implice în finanţarea campaniei electorale”,  explica Udrea.

Dan Andronic a fost în schimb achitatdeși pentru jurnalist procurorul de şedinţă a solicitat o pedeapsă cu executare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...