Cele mai cumpărate produse de la IKEA – care sunt piesele care au făcut vânzări-record

Emanuela Pană 20.02.2021, 17:14

IKEA este unul dintre cele mai cunoscute branduri de amenajare a locuinței din lume. Compania suedeză a pătruns pe piața din România în anul 2007, având în prezent două magazine în țara noastră, ambele în București. Al doilea magazin, deschis la jumătatea lui 2019, este cel mai mare din  Europa de Sud-Est. În actualul context epidemic, cauzat de infamul coronavirus, IKEA a înregistrat o creștere importantă. Pare-se că actuala criză provocată de pandemie a stimulat dorința consumatorilor de a cheltui mai mulți bani pentru casele lor. Tu știi care sunt cele mai cumpărate produse de la IKEA?

Cele mai cumpărate produse de la IKEA

Grupul Inter Ikea, compania care deţine franciza IKEA, și-a accelerat creșterea în perioada august 2019 – august 2020, în contextul crizei provocate de pandemia de noul coronavirus. Profitul înainte de taxe a crescut cu 13%, la 2.02 miliarde de euro, față de anul fiscal precedent, când gigantul îngregistra o creștere a profitului de 5%.

După cum aminteam anterior, dorința consumatorilor de a cheltui mai mult pentru locuințele lor a fost stimulată de criză, iar potrivit grupului suedez, această tendință va continua.

Dacă în anul 2012 gigantul din Suedia a vândut în jur de 11 milioane de produse, cu o valoare totală de aproximativ 90 de mil. de euro, în 2019, IKEA a avut vânzări de peste 160 de milioane de euro. Printre cele mai cumpărate produse se numără preparatele IKEA. Vă vine să credeți sau nu, chifteluțele suedeze sunt în fruntea clasamentului cu peste şase milioane de bucăţi. Între timp, lungimea de 474 de kilometri a celor aproape trei milioane de hot-dogs vânduți ar putea acoperi de două ori distanța de la București la Constanța.

În ceea ce privește articolele de mobilier, acestea au înregistrat 62,4% din totalul vânzărilor, în vreme ce accesoriile au avut vânzări de 37,6%. Cele mai populare din categoriile menționate au fost familia de mobilier pentru dormitor HEMNES (cu 29.452 de piese) şi seria de lenjerii de pat NATTJASMIN (cu 68.871 bucăţi).

Citește și: Ikea, decizie istorică. Românii care cumpărau de acolo vor fi afectați

Vânzări record pe vreme de pandemie

De curând, grupul suedez a anunțat că vânzările vor urma un trend ascendent și în acest an, după ce s-a constatat o creștere însemnată a profitului în ciuda crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Chifteluțele suedeze, cele mai vândute preparate la de IKEA
Chifteluțele suedeze, cele mai vândute preparate la de IKEA

Primul magazin IKEA deschis în România, în anul 2007, se adăuga celor 252 existente în 35 de țări, iar în luna iunie a anului 2019 avea loc deschiderea celui de-al doilea magazin în țara noastră, situat pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Investiția a fost de 90 de milioane de euro, iar piața muncii s-a „îmbogățit“ cu 600 de locuri de muncă noi.

Suntem bucuroși să continuăm călătoria noastră în România și să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei și cel de-al doilea din București! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienți din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe IKEA din lume! Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic și suntem mai mult decât optimiști că vom continua cu o performanță excelentă în viitor!“, declara Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe.

Totodată, IKEA a anunțat că intenționează ca până în anul 2030 să devină o companie complet circulară, cu un impact pozitiv asupra mediului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...