Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier. Ce beneficii pot avea cei care-și schimbă mobila veche

Ana Anitoiu 14.10.2020, 20:12
Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier. Ce beneficii pot avea cei care-și schimbă mobila veche

Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier. Clienții vor putea da mobilă veche, pe care nu o mai vor, în schimbul unor vouchere.

Ce presupune programul „Rabla” pentru mobilier pe care îl va lansa Ikea

Voucherele pe care Ikea le va oferi în schimbul pieselor de mobilier vechi vor fi în funcție de calitatea acestora.

Mai exact, pentru piesele de mobilă ”aproape noi”, ce nu au zgârieturi, clienții Ikea vor primi 50% din preţul iniţial de vânzare pe care l-a avut articolul.

Însă, pentru articolele din categoria ”în stare foarte bună”, ce au doar zgârieturi minore, clienţii Ikea vor primi 40% din preţul iniţial de vânzare a articolului.

Pe de altă parte, pentru articolele ce au grad de uzură ridicat şi mai multe zgârieturi, clienţii Ikea vor putea primi doar 30% din preţul iniţial de vânzare a piesei de mobilier.

De asemenea, gigantul suedez a anunțat ce se va întâmpla cu obiectele de mobilier ce nu vor putea fi revândute ca produse second-hand, în magazinele Ikea. Acestea vor fi reciclate.

Ikea lansează programul
Ikea lansează programul „Rabla” pentru mobilier. Ce beneficii pot avea cei care-și schimbă mobila veche

Când va lansa Ikea programul „Rabla” pentru mobilier

Toate piesele de mobilă pe care clienții Ikea le vor schimba pentru vouchere vor ajunge să fie revândute de lanțul de magazine, ca produse second-hand.

Programul se numește, de fapt, ”Buy Back”. Acesta va fi lansat de Ikea la data de 27 noiembrie. Acest program va fi disponibil pentru clienții Ikea din Marea Britanie şi Irlanda.

Programul face parte din obiectivul pe care îl are Ikea de a ajunge ”o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului, până în anul 2030.”

Săptămâna trecută, reprezentanții companiei Ikea au declarat că vânzările revin pe creştere în acest an. Motivul ar fi acela că pandemia de coronavirus (COVID-19) a stimulat interesul cumpărătorilor de a cheltui mai mult pentru amenajarea locuinţelor. În plus, reprezentanții gigantului suedez cred că această tendinţă va continua şi în viitor.

În luna iunie, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că Ikea nu va folosi bani de la bugetul de stat pentru plata şomajului tehnic. Era vorba despre peste 850.000 de lei.

”Compania Ikea a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic. Aceasta decizie a companiei este încă o dovadă că am luat măsurile corecte la timpul potrivit şi am reuşit să reducem semnificativ impactul crizei economice asupra companiilor care activează în România.

Mulţumesc Ikea şi vă asigur că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societăţii care au mare nevoie de ajutor”, a transmis atunci Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe