Top șase cele mai josnice înșelăciuni din lume. Care sunt evenimentele care au marcat istoria

Andreea Bisinicu 20.12.2020, 18:50

Top șase cele mai josnice înșelăciuni din lume. Care sunt evenimentele care au marcat istoria contemporană și nu numai. Se spune că trebuie să fii inteligent pentru a da o lovitură sau înșelăciune de o asemenea anvergură, dar acești oameni au depășit orice așteptări. Care dintre aceste șapte evenimente au marcat cel mai mult societatea modernă și care a fost impactul pe termen scurt.

Top șase cele mai josnice înșelăciuni din lume

De când lumea și pământul oamenii au fost creduli și foarte mulți au profitat de naivitatea lor, într-un fel sau altul. Fie că vorbim de femei care și-au înșelat partenerii, bărbați care au apelat la numite furtișaguri sau oameni simpli care s-au dat drept vedete pentru a câștiga bani, am realizat un top șase cele mai josnice înșelăciuni din lume.

Victor Lustig a încercat să vândă Turnul Eiffel

Era anul 1925 și Victor Lustig stătea în camera sa de hotel din Paris, citind un articol de ziar despre Turnul Eiffel. Această structură gigantică fusese construită pentru Târgul Mondial de la Paris din 1889 și trebuia să fie demontată în 1909. Dar, din cauza înălțimii sale, a fost folosită ca turn de radio și a fost foarte utilă pentru ascultarea germanilor în timpul Primului Război Mondial. Acum, însă, era ruginit și avea nevoie de reparații și întreținere costisitoare.

Articolul susținea că statul întâmpină dificultăți în găsirea banilor pentru întreținerea sa, iar jurnalistul a încheiat întrebând dacă s-ar putea să nu fie mai bine doar să-l vândă.Planul era făcut. Lustig a făcut rost de o identitate falsă și a încercat să vândă celebrul Turn Eiffel, invitând cinci magnați la o întâlnire de afaceri. Pe unul dintre ei, André Poisson, l-a convins să cedeze o sumă bunicică de bani și să țină secret realizarea acestei tranzacții, punând-o pe seama unui secret de stat de-al guvernului francez.

Cu banii primiți, Lustig a plecat în Viena și afaceristul a rămas cu buza umflată. Când a aflat că factura era falsă și Turnul Eiffeil nu avea să fie dărâmat, André Poisson a realizat că a fost tras pe sfoară și, rușinat de situație, nu a raportat furtul la poliție. Deși s-a întors pentru a repeta înșelăciunea cu alți oameni, Lustig a scăpat și a doua oară dar a fost prins, ani mai târziu, în SUA și a fost închis la Alcatraz.

Cum a reusit Victor Lustig sa vanda Turnul Eiffel unui francez
Cum a reusit Victor Lustig sa vanda Turnul Eiffel unui francez

Jurnalele lui Hitler erau false

Probabil o să te întrebi…așa și, ce mă interesează pe mine? Pe tine probabil că nu, dar cei care au mușcat momeala și au cumpărat jurnale false sigur s-au ofticat. Da, e adevărat. Adolf Hitler nu era mare fan al stiloului și nici nu a scris vreodată vreun jurnal. De fapt, liderul nazist nu prea s-a atins de vreun instrument de scris în ultimii săi ani de viaţă.

În anul 1983, s-au descoperit peste 60 de volume de jurnale personale despre care se presupunea că ar fi fost scrise de Hitler. Volumele au fost cumpărate de revista germană Stern şi distribuite în întreaga lume, cu nişte costuri foarte mari. Problema a venit atunci când istoricul Hugh Trevor-Roper le-a studiat mai atent și a descoperit că sunt false, deși la prima analiză acesta spusese că jurnalele sunt autentice. Cei responsabili au ajuns în cele din urmă închiși după gratii.

Faimoasele jurnale ale lui Hitler care au fost descoperite in anii 1980 sunt false
Faimoasele jurnale ale lui Hitler care au fost descoperite in anii 1980 sunt false

Gustaf Raskenstam a sedus 100 de femei în același timp

Se spune că dragostea e oarbă, iar în cazul lui Gustaf Raskenstam naivitatea femeilor i-a adus noroc pentru o scurtă perioadă de timp. După ce a rămas fără bani după Al Doilea Război Mondial, omul de afaceri suedez a recurs la o metodă inedită de a face bani. A sedus și păcălit peste o sută de femei pentru a-l ajuta pe plan financiar. Nu doar atât, acest Casanova al Suediei se logodea cu mai multe domnișoare în același timp pentru a le convinge de bunele sale intenții și, astfel, pentru a-i fi mai ușor să profite de pe urma lor.

După viața sa tumultoasă s-a realizat un film în 1983 numit „Raskenstam”, care urmărește povestea celebrului antreprenor de pompe funebre și cum acesta face tot posibilul și apelează la șarmul său inegalabil pentru a cuceri inimile a 130 de femei. Gustaf Raskenstam a ajuns la închisoare și a plătit pentru faptele sale. Suedezul a murit pe 28 septembrie 1969, la vârsta de 68 de ani, într-un azil de bătrâni.

Dupa viata lui Gustaf Raskenstam s-a facut un film in 1983
Dupa viata lui Gustaf Raskenstam s-a facut un film in 1983

Robert Hendy-Freegard s-a prefăcut că este spion britanic

Robert Hendy-Freegard, în vârstă de 34 de ani, fost barman, vânzător de mașini și unul dintre mincinoșii cei mai pricepuți pe care i-a întâlnit poliția britanică vreodată. Acesta s-a prefăcut că este spion britanic și face parte din agenții serviciului secret britanic MI-5 timp de 10 ani. Hendy-Freegard era fermecătorul desăvârșit. Nu numai că a avut un succes extrem de mare în vânzarea de mașini către clienți de sex feminin, dar și-a asigurat destul de multe întâlniri.

La început, era iubitul perfect. Frumos, atent, generos, un bun ascultător. Dar apoi lucrurile au devenit ciudate. Dispărea săptămâni întregi, apoi a început să dea de bănuit că nu era un simplu vânzător de mașini. Își mințea victimele că este un spion MI5 urmărit de ucigașii IRA.

Fanteziile sale au avut consecințe grave și traumatice. Pe o perioadă de 10 ani, el a reușit să-și ușureze victimele de sume uriașe de bani, însumând 1 milion de lire sterline. Maria Hendy a petrecut opt ​​ani alături de el, dând naștere celor două fiice ale lor, în timp ce el a forțat-o să locuiască într-un apartament înghesuit din Sheffield, controlându-i fiecare mișcare, în timp ce se răsfăța cu un ceas Rolex, pantofi de firmă, costume luxoase și mașini scumpe.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru două acuzații de răpire, 10 acuzații de furt și opt de înșelăciune. Infracțiunile au fost comise pe parcursul unei decade, timp în care a avut complici cel puțin șapte femei și un bărbat în rețeaua sa de înșelăciune.

Robert Hendy-Freegard a furat multi bani pretinzand ca este spion britanic
Robert Hendy-Freegard a furat multi bani pretinzand ca este spion britanic

David Hampton a mințit că este fiul lui Sidney Poitiers

David Hampton a fost un escroc american și tâlhar care a devenit cunoscut în anii 1980, după ce a reușit să convingă un grup de bogați să-i dea bani, mâncare și adăpost, convingându-i că este fiul actorului de culoare Sidney Poitier. Povestea sa a devenit inspirația pentru o piesă și un film. Ideea i-a venit în 1983 când i s-a refuzat intrarea într-un studio de film de la Hollywood, aşa că a declarat că este fiul celebrului laureat cu OSCAR Sidney Poitiers, protagonistul filmului „Ghici cine vine la cină”.

Şi-a dat seama, destul de repede, că statusul său de celebritate nu numai că îl ajută să intre peste tot, dar îi pune la dispoziţie şi tratamentul VIP. A început să mănânce gratuit pe la restaurante şi chiar a împrumutat bani de la celebrităţi precum Melanie Griffith şi Calvin Klein. Hamptom a fost prins în cele din urmă şi a ajuns la închisoare. A murit de SIDA în anul 2003.

David Hamptom s-a prefacut ca este fiul lui Sidney Poitiers
David Hamptom s-a prefacut ca este fiul lui Sidney Poitiers

Viola Trevino a inventat un copil pentru a primi pensie alimentară

Frauda Violei Trevino a început în 1999 când ea și fostul ei soț Steve Barreras au divorțat. Trevino a susținut că a născut un copil după divorț și l-a dat în judecată pe Barreras, susținând că el este tatăl și că trebuie să-i plătească pensie alimentară. În 2004, după cinci ani, s-a descoperit că femeia mințise și că acel copil nu exista. Dar Barreras, care lucrează ca ofițer de corecție în forțele de ordine, a fost forțat să-și petreacă anii următori încercând să facă instanțele din New Mexico și serviciul de protecție a copilului să analizeze dovezile conform cărora copilul pentru care plătise 20.000 de dolari nu exista.

Când lui Trevino i s-a ordonat să demonstreze existența copilul și să vină cu el în fața instanței, femeia a răpit un copil de doi ani de pe stradă și l-a prezentat ca pe propriul ei copil. Norocul copilului este că bunica fetiței a venit în instanță și a demascat-o pe infractoarea Viola Trevino. După ce înșelătoria ei a fost descoperită, femeia a fost condamnată și trimisă în spatele gratiilor, la închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe