Un bărbat a fost condamnat să se uite la filmul ”Bambi”. Motivul deciziei inedite

Cristian Cojocaru 17.12.2020, 15:30
Un bărbat a fost condamnat să se uite la filmul ”Bambi”. Motivul deciziei inedite

SUA se poate lăuda ca având unele dintre cele mai ciudate legi, totodată și pedepse. Pedeapsa unui bărbat care a fost condamnat să se uite la filmul ”Bambi” a ajuns în presa din toată lumea. Motivul pentru care acesta a fost pedepsit are legătură cu pedeapsa sa.

Condamnat să se uite la filmul ”Bambi”

Fiind judecat pentru uciderea ilegală a sute de căprioare, un bărbat din America, acuzat de braconaj, a fost condamnat să se uite de minim 12 ori la filmul Disney, ”Bambi”. Aceasta este pedeapsa la care a fost supus braconierul din Missouri, pe numele său David Berry Jr, după ce a fost găsit vinovat. Acesta trebuie să vizioneze filmul cel puțin o dată pe lună în decursul unui un an, atât cât durează pedeapsa sa.

Procurorii au afirmat că a fost arestat în luna august împreună cu alți doi membri ai familiei. Aceștia ucideau căprioarele, le decapitau, iar cadavrele le lăsau să putrezească în pădure. Cazul reprezintă una dintre cele mai mari acțiuni de braconaj din istoria Missouri. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea pentru vânătoare ilegală de cerbi, acesta a mai primit o pedeapsă bonus, de a viziona în fiecare lună filmul.

Ancheta a durat mai multe luni și s-a desfășurat în jurisdicția mai multor state. Acuzatul a pledat vinovat dar nu a menționat câte căprioare a ucis, fiind arestat împreună cu tatăl și fratele său, potrivit gandul.ro .

David Berry Jr a fost condamnat să se uite de minim 12 ori la filmul Disney, ”Bambi”
David Berry Jr a fost condamnat să se uite de minim 12 ori la filmul Disney, ”Bambi”

Kenya vorbește despre pedeapsa capitală

Tot din cauza braconajului, care în Kenya atinge cote alarmante, oficialii doresc accelerarea adoptării unui set de legi care prevede ca braconierii să poată primi pedeapsa maximă, condamnarea la moarte. Măsura vine în contextul unui efort disperat de a conserva fauna și flora. Ministrul Turismului și Vieții Sălbatice, Najib Balala, afirmă că odata intrată în vigoare, legea se va abate asupra infractorilor care comit crime împotriva vieții sălbatice, astfel că la rândul lor, vor ajunge să fie ”în bătaia puștii”.

 „Am instituit Actul de conservare a vieţii sălbatice, care a fost pus în aplicare în 2013 şi care îi condamnă pe infractori la închisoare pe viaţă sau 200.000 de dolari amendă, însă aceste pedepse nu au făcut mare diferenţă în combaterea braconajului, de aceea propunem o sentinţă chiar mai dură,” a declarat Balala.

Ultimul mascul de rinocer alb nordic, a murit în 2018 la vârsta de 45 de ani, moartea sa, trăgând un semnal de alarmă cu privire la natura care trebuie protejată.  Autorităție au ajuns să aplice măsuri disperate pentru a proteja cât mai mult fauna aflată pe cale de dispariție. Astfel, aceștia au instalat un dispozitiv GPS în cornul ultimei girafe albe. În rezervație trăiau 3 astfel de girafe albe, iar acum a mai rămas doar acest exemplar după ce braconierii au omorât femela și puiul ei.

Rangerii vor ști acum exact unde se află exemplarul pentru a putea interveni și a o proteja. În anul 2017, 69 de elefanți și 9 rinoceri au fost omorâți de braconierii din Kenya. Din cauza măsurii pe care Kenya dorește să o instituie, există posibilitatea unui conflict cu ONU, care se opune pedepsei cu moartea indiferent de infracțiunea comisă, arată adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe