Klaus Iohannis, informații de ultimă oră cu privire la restricțiile de Crăciun și Revelion. Rămân sau nu în vigoare?

Ioana Bucur 18.12.2020, 15:45
Klaus Iohannis, informații de ultimă oră cu privire la restricțiile de Crăciun și Revelion. Rămân sau nu în vigoare?

Klaus Iohannis a făcut anunțul așteptat de toți românii. Ce se întâmplă cu restricțiile de Crăciun și Revelion? Cum vor arăta sărbătorile de iarnă, anul acesta: „Este interesul fiecărui român”.

Klaus Iohannis, despre restricțiile de Crăciun și Revelion

Doar câteva zile ne despart de sărbătorile de iarnă. În timp ce unele localități sunt încă în carantină, numărul noilor infectări Covid-19 raportate zilnic este în scădere, diferențele față de luna noiembrie fiind chiar de câteva mii, la 24 de ore. Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că restricțiile de Crăciun și Revelion vor rămâne în vigoare.

Declarațiile președintelui cu privire la restricțiile de Crăciun și Revelion au fost făcute vineri, 18 decembrie, în timpul unei vizite la Institutul Națonal de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, ce este, de fapt, centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin anti-Covid 19. Klaus Iohannis i-a sfătuit pe români să rămână acasă de sărbători, precizând că măsurile impuse de autorități nu au caracter facultativ, ci, din contră, sunt obligatorii.

Restricțiile de Crăciun și Revelion ar putea aduce amenzi usturătoare celor care nu le respectă

Președintele a punctat că restricțiile de Crăciun și Revelion vor fi „apărate” pe străzi, de „dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună”.

„Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii, pentru un motiv simplu – ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa, ca să fie, şi respectarea lor este obligatorie”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu restricțiile de Crăciun și Revelion
Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, in Bucuresti, 18 dec 2020.Inquam Photos / Octav Ganea

Când vor putea fi relaxate măsurile anti-Covid 19

Președintele a precizat că, în ciuda faptului că măsurile impuse până acum de autorități au fost dificile pentru populație, au fost eficiente, numărul cazurilor raportate zilnic este în scădere față de luna noiembrie.

„Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat pe pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creştere, cum a fost, de exemplu, în noiembrie. (…)

Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia”, a transmis Klaus Iohannis.

Numărul cazurilor noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore, aproape 200 de persoane și-au pierdut viața

Potrivit raportării de vineri, 18 decembrie 2020, până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 582.786 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.340 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 17.12.2020 (10:00) – 18.12.2020 (10:00) au fost raportate 188 decese (121 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. 176 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 6 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.710. Dintre acestea, 1.270 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.561.726 de teste. Dintre acestea, 27.482 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.226 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.256 la cerere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...